Potrivit serviciului de presă al Tribunalului Sovetsky din Astrakhan, verdictul a fost dat încă din luna iunie, în cazul bărbatului, și ulterior publicat, însă în acest moment nu mai este accesibil din cauza unor probleme tehnice ale site-urilor rusești, relatează publicația rusească Meduza.

Conform materialelor cazului, Ivan Polunin, în vârstă de 41 de ani, a fost eliberat condiționat în aprilie 2023 și a plecat să lupte în regiunea Luhansk din Ucraina. În timpul războiului a suferit o contuzie și la începutul anului 2024 s-a întors în satul Sasykoli din regiunea Astrakhan.

După întoarcerea din război, Polunin a încercat să se apropie de fiica sa de 13 ani, pe care nu o văzuse niciodată, fiind încarcerat pentru diverse infracțiuni. Mama fetei, o femeie de 48 de ani din Astrakhan, s-a opus contactului între tată și fiică, susținând că Polunin a amenințat-o.

Bărbatul ar fi încercat să își răpească fiica

În ciuda interdicției mamei, Polunin a început să o viziteze pe fiica sa și la jumătatea lunii februarie a dus-o la Sasykoli sub pretextul întâlnirii cu rudele. În loc să o ducă înapoi acasă, el a dus-o într-un apartament închiriat în Astrakhan, unde au fost găsiți curând de mama copilului.

În timpul unei discuții aprinse, Polunin a devenit violent și a înjunghiat-o pe mama fiicei sale de mai multe ori. Fiica lor se afla în camera alăturată în acel moment.

După ce a ucis-o pe femeie, Polunin a dus copilul la un hotel, spunându-i că mama ei «a plecat în America». La proces, fata a declarat că a auzit sunete de lovituri, țipetele mamei și gâfâind. De asemenea, fetița de 13 ani a declarat în instanța că i-a văzut trupul neînsuflețit al mamei pe podea.

Ulterior, ea a explicat că s-a supus la cerințele tatălui deoarece se simțea speriată.

Cadavrul femeii a fost dezmembrat

După ce și-a lăsat fiica la hotel, Polunin s-a întors la apartament, a dezmembrat cadavrul femeii și a aruncat fragmentele acestuia.

În dimineața următoare a fost reținut. La proces, Polunin a declarat că, în timpul disputei, mama fiicei sale i-a insultat pe veteranii de război și pe Vladimir Putin, spunând că are rădăcini ucrainene și multe rude din Ucraina și că armata rusă „îi ucide rudele”.

El a încercat să o convingă că armata rusă „apără patria de agresiunea occidentală” și a spus că cuvintele ei l-au provocat la ofensă.

Tot mai mulți deținuți ajung pe front

Deținuții ruși au început să fie recrutați pentru război încă din vara anului 2022. În schimbul serviciului militar, deținuților li s-au promis grațieri și plăți în numerar.

Inițial, acest lucru a fost făcut de grupul Wagner, condus de Evgheni Prigojin. Ulterior, Ministerul rus al Apărării a început să recruteze oamenii din închisori pentru război.

Mass-media rusă raportează în mod regulat că foștii prizonieri comit din noi crime, odată întorși înapoi de pe front. La sfârșitul lunii septembrie, ziarul rus Verstka a estimat că aproape 500 de persoane au fost ucise și rănite ca urmare a unor astfel de crime în întreaga Rusie.

Urmărește-ne pe Google News