Bărbatul s-ar fi alăturat grupului islamist în Irak, în 2016, și a luptat pentru ISIS, după cum au anunțat autoritățile de la Karlsruhe.

Irakianul era gata să comită atacuri în numele ISIS, de când a intrat în Germania, în octombrie 2022, însă nu avea nici un obiectiv specific.

Irakianul a fost dus miercuri în fața judecătorului de instrucție de la Curtea Federală de Justiție și de atunci se află în arest, a precizat Parchetul Federal.

În acest caz au fost implicați ofițeri de la Oficiul Federal de Poliție Criminală, Biroul de Stat al Poliției Criminale din Baden-Württemberg și Departamentul de Investigații Criminale din Esslingen.

Ministrul federal de Interne, Nancy Faeser, a declarat că „autoritățile noastre de securitate sunt extrem de vigilente, urmează fiecare informație și luptă din greu pentru a ne proteja țara împotriva amenințărilor islamiste”.

În paralel, poliția spaniolă a desființat Fundația Ilam, care se descrie drept „centrul media multilingv al Statului Islamic”, 9 membri au fost arestați în cadrul unei operațiuni la care au contribuit și autoritățile din România.

Între altele, „centrul media ISIS se ocupa să semene panică la competițiile fotbalistice, inclusiv Euro 2024”. Cei arestați colaborau la realizarea „The Voice of Khurasan”, o revistă lunară de limbă engleză editată de ISPK, ramura afgană a organizației teroriste Statul Islamic. Numărul din mai al revistei prezenta un montaj foto pe o pagină întreagă referitor la Euro 2024.

La începutul lunii aprilie, amenințări de atac la sferturile de finală ale Ligii Campionilor din Europa fuseseră răspândite prin canalele unui alt mijloc de propagandă.

Urmărește-ne pe Google News