Mașina folosită de Cvetković, care îi aparținea tatălui său, a fost găsită parcată cu ușile deschise și motorul și luminile pornite pe o stradă din stațiunea Bela Crkva, a scris ziarul sârb Blic. Martorii citați au declarat și că lângă mașină a fost găsit ceasul jurnalistului cu cureaua ruptă. Telefoanele sale au fost închise și nu mai răspunde nimeni la ele de miercuri seara, de când a dispărut jurnalistul.

Poliția locală a transmis că este în curs o anchetă și că jurnalistul este căutat intens. De asemenea, Ministerul sârb de Interne a declarat că zeci de polițiști alături de câini specializați în căutări, precum și două elicoptere au fost trimise în zonă.

„Suntem extrem de îngrijorați pentru Stefan Cvetković și considerăm că autoritățile sârbe sunt responsabile de întoarcerea lui în siguranță”, a transmis reprezentantul Comisia pentru Protecția Jurnaliștilor la Bruxelles, Tom Gibson.

Cvetkovic a investigat uciderea politicianului sârb kosovar, Oliver Ivanović, care a fost asasinat în ianuarie în nordul orașului Mitrovica, în Kosovo. Balkan Insight a raportat că, în timpul unei conferințe de presă din februarie, Cvetkovic a făcut publice fotografii ale persoanelor implicate în crimă și a declarat că un asasinat costă 40.000 de euro.

În luna mai 2017, Cvetkovic a fost condamnat la 27 de luni de închisoare precum şi la plata a 2 milioane de dinari (20.000 de dolari) după ce trei oficiali ai Partidului Sârb Progresiv au depus plângere împotriva lui, potrivit unui comunicat al Federaţiei Europene a Jurnaliştilor.

Dispariția lui vine la câteva luni după asasinarea jurnalistului Jan Kuciak în Slovacia, ucis în propria casă alături de iubita lui. Crima a avut loc în casa jurnalistului din satul Veľká Mača, lângă Trnava, cândva între 22 și 25 februarie. Kuciak a fost împușcat în piept și partenera sa a fost împușcată în cap.

El este al doilea jurnalist de investigații care a fost ucis într-o țară a Uniunii Europene în ultimele cinci luni după ce jurnalista malteză Daphne Caruana Galizia a fost ucisă pe 16 octombrie 2016. De asemenea, este cel de-al cincilea caz în care un jurnalist sau jurnaliști au fost uciși într-o țară UE în ultimii 10 ani.


Citește și: Cu revista voastră, o să lustruim trofeul nostru! Răspunsul ziarului Libertatea la caricatura Charlie Hebdo


 

 
 

Urmărește-ne pe Google News