Restaurantul ”Madona Neagră” ar fi în mod normal aglomerat de clienți, dar a suferit după ce turismul s-a prăbușit în Republica Cehă, din cauza pandemiei de coronavirus. Asta, în condițiile în care această țară raportează una dintre cele mai mari rate de infecții cu coronavirus din Europa.

Creatoarea desertului, Olga Budnik, a spus că i-a venit ideea în primăvară, în timpul izolării. ”Am găsit o fotografie a virusului pe internet și m-am gândit în detaliu cum să fac desertul – cum să fac vârfurile, care să fie culoarea și așa am pregătit totul”, a declarat femeia pentru Reuters.

Desertul este puțin mai mic decât o minge de tenis, cu o crustă de ciocolată și praf cu spray de unt de cacao.

”Piroanele” virusului sunt realizate din ciocolată albă și zmeură uscată. În interior există o umplutură cu fistic, cu piure de zmeură și are o zmeură în centru.

Prăjitura a reprezentat un mare succes pentru local, cu vânzări de peste 100 de bucăți în fiecare zi.

”Criza coronavirusului a însemnat o scădere uriașă pentru noi, în zeci de procente, ca și pentru alte întreprinderi din domeniul alimentar”, a spus directorul de marketing al cafenelei, Vojtech Hermanek.

„Dar, în același timp, a fost o șansă de a scoate la iveală tortul cu coronavirus, care este un simbol … care arată că nu totul este pierdut”, a adăugat acesta.

Olga Budnik, o ucraineancă stabilită de șase ani la Praga, are deja în vedere următorul produs – un desert având drept cu temă de vaccinare COVID-19 care ar trebui să aibă gust de citrice și lichior.

FOTO: Profimedia

 
 

Urmărește-ne pe Google News