„El a murit noaptea, în timpul recunoașterii zonei, împreună cu tovarășul său, probabil răpus de un lunetist”, scrie un utilizator de pe canalul Telegram din Buriația. Informații despre moartea lui Vaha au apărut și pe canalul public „Combat Brotherhood in Buryatia”, unde sunt membri actuali și foști soldați din regiune, înrolați în armata rusă.

„Amintiți-vă că Vaha este poate cel mai cunoscut voluntar din Buriația, care a luptat în Donbas în 2014”, scrie Gazeta Nomer Odin.

Vladimir Andonov s-a născut în satul Kusoci, districtul Mogoituiski, teritoriul Transbaikal, în 1978. După școală, a intrat la Colegiul Pedagogic Aginski, iar în 1997 a fost înrolat în rândurile armatei ruse. În 2005 s-a mutat la Ulan-Ude.

„Am fost în Donbas în septembrie 2014, voluntar. Am fost îndemnat de evenimentele din 2 mai de la Odesa, unde oamenii au fost arși de vii. Motive ideologice, bunicul meu a luptat în Ucraina, la Vinița, a condus Bandera până în 1946”, a spus Vaha într-un lung interviu acordat Nomer Odin, în 2017.

Vaha, într-o fotografie difuzată de portalul Peacemaker

În 2016, Vaha s-a întors la Ulan-Ude și a lucrat ca instructor în organizația publică „Combat Brotherhood”.

Potrivit canalului de Telegram Regime B, Vladimir Andonov a luptat și în Siria și Libia. Potrivit acestui canal, un alt voluntar, Bair Mitupov, din districtul Aginski, a murit împreună cu Andonov în Ucraina.

Portalul Baikal Daily scrie și el despre moartea mercenarului: „În Ucraina, legendarul voluntar din Buriația Vladimir Andonov, cunoscut sub indicativul Vaha, a murit. Informațiile despre moartea lui au fost confirmate de șeful filialei buriate a organizației publice a veteranilor Combat Brotherhood, Jambal-Jamso Janaev. El a precizat că înmormântarea va avea loc la Ulan-Ude. ”

Unian scrie că acum Andonov lupta în trupele mercenarilor Wagner și în Rusia era considerat „un luptător legendar”. În 2014 a luat parte la luptele pentru Debalșeve, în Donbas, și a fost implicat în împușcarea prizonierilor de război ucraineni la Logvinovo. Este inclus în baza de date „Peacemaker”, care enumeră toate crimele militarului rus, documentate de organizație.

Urmărește pe Libertatea LIVETEXT cu cele mai noi informații despre războiul din Ucraina

Urmărește-ne pe Google News