Actorul Mihai Mălaimare a postat astăzi pe contul său de socializare un mesaj în care se arată foarte dezamăgit de unii dintre studenții săi, care i-au furat bunul cel mai de preț: opera sa.
”Eu, că profesor, dau tot ce am, tot ce știu și trag nădejdea că semăn în pământ roditor. (…) Sunt bucuros atunci când aflu că studenții mei sau actorii tineri cărora le-am acordat încrederea mea o și confirmă, în teatrul Masca sau aiurea. Sunt însă foarte trist când văd că nimic nu s-a prins de unii, când îi văd rătăcind prin lume după căi verzi pe pereți și, mai ales, atunci când, întorși din drumeții făcute cu gândul căpătuirii își aduc aminte că ar fi actori și încearcă imitatiuni penibile, furtisagri nejustificate, închipuiri ale unei trăiri artistice autentice”, mărturisește maestrul.
Supărarea sa este legată chiar de un proiect inediat al Teatrului Masca – organizarea Festivalului Internațional de Statui Vivante, care se desfășoară anual în București.
”A face o statuie vivantă este un lucru complicat, este o încercare de maestru și sunt necăjit să văd cu câtă ușurință tratează unii și alții acest tip de discurs teatral, iar când este vorba de foști studenți sau colaboratori de-ai mei care se pretează la imitațiune și nu la creație, mă cuprinde un dor nebun de o bere rece, băuta încet și agrementată cu toate înjurăturile pe care mi le pot adresă mie însumi pentru prostia de a fi dascăl, de a fi îngăduitor, de a fi generos într-o meserie pe care unii o tratează că pe o femeie ușoară. Păcat, păcat și trist. Am scris cu delicatețe despre un furt care, din cauza că nu aduce nimic creativ rămâne doar un furt pur și simplu. Proastă meserie și teatrul asta!”, a încheiat actorul.