Un Boeing 737-500 al companiei interne Varesh Airlines a sosit conform programului, la Chan Bahar, din capitala iraniană Teheran și a aterizat în siguranță.

După ce pasagerii și echipajul au debarcat, mecanicul Abolfazl Amiri a început întreținerea de rutină. Ulterior, un motor a fost pornit pentru testare și lăsat cu clapetele deschise. Deși în jurul motorului a fost amenajată o zonă de securitate, Amiri a uitat o unealtă pe aeronavă, s-a întors și a fost aspirat în interior!

Angajatul nu a avut nicio șansă să scape din motorul CFM56 în funcțiune. Acesta a luat foc. Pompierii aeroportului au ajuns rapid la fața locului și au stins incendiul.

Autoritatea de aviație iraniană a ordonat o anchetă asupra accidentului. Boeingul a fost blocat la sol pentru reparații timp de o săptămână.

În mai, pe Aeroportul Schiphol din Amsterdam, un bărbat a fost aspirat de o turbină în funcțiune a unui Embraer care se pregătea pentru zborul spre Billund (Danemarca).

Anul trecut, Courtney Edwards, mama a trei copii, a fost prinsă într-un motor, la Aeroportul Regional Montgomery din SUA, după ce s-a apropiat prea mult de avion.

Urmărește-ne pe Google News