UPDATE ora 17.30: Medicul de la Institutul Clinic Fundeni acuzat că a ameninţat un şofer cu un pistol a susținut că şoferul care l-a reclamat i-a pus viaţa în pericol, dar a adăugat că regretă gestul comis.

„Regret profund escaladarea conflictului din trafic în care am fost implicat în această dimineață în drum spre locul de muncă. Am considerat că șoferul reclamant mi-a pus viața în pericol prin comportamentul său imprudent, schimbând banda de circulație fără semnalizare și efectuând alte șicane în trafic. M-am simțit amenințat și, într-un moment de panică, am ridicat pistolul airsoft, fără a-l îndrepta spre șofer, cu intenția de a preveni alte incidente, nicidecum de a face rău”, a scris Mihai Eftimie pe Facebook.

„Deși nimic nu justifică gestul meu, pe care îl regret sincer, acest eveniment a survenit și pe fondul unui surmenaj. Colegii și pacienții mei pot confirma că nu am lipsit niciodată nemotivat de la muncă și că activitatea mea profesională este impecabilă”, a adăugat el, susținând că „acest incident nu reflectă activitatea mea ca medic și nici standardele morale și profesionale ale Spitalului Fundeni”.

***

Știrea inițială: Secţia 7 Poliţie a fost sesizată miercuri, 3 iulie, de un bărbat care a reclamat că a fost ameninţat cu un pistol pe o stradă din sectorul 2, în urma unui conflict în trafic.

Cei doi s-au șicanat în trafic, iar incidentul s-a petrecut după ce victima a schimbat banda de deplasare, susțin surse din anchetă. După ce l-a amenințat pe șofer, suspectul a intrat în incinta Spitalului Fundeni.

„În urma verificărilor efectuate de polițiști din cadrul Secției 7 Poliție, a fost identificată persoana în cauză, un bărbat, în vârstă de 40 de ani, angajat în cadrul unității respective”, a precizat Poliția Capitalei. Este vorba despre Mihai Eftimie, medic primar la Chirurgie generală la Institutul Clinic Fundeni, iar incidentul a avut loc pe Șoseaua Fudeni, au precizat surse apropiate anchetei pentru Libertatea.

Când poliţiştii i-au cerut medicului să permită controlarea mașinii şi un control corporal, acesta a încercat să fugă. „Ulterior, bărbatul a fost oprit, iar în interiorul maşinii au fost găsite două pistoale de tip airsoft şi un cuțit, acestea fiind ridicate în vederea continuării cercetărilor”, a menționat Poliția Capitalei.

Medicul a fost dus la sediul Secţiei 7 Poliţie, pentru continuarea cercetărilor. 

Ce spune conducerea Spitalului Clinic Fundeni

De cealaltă parte, reprezentanții unității medicale au făcut câteva precizări în legătură cu acest incident.

„Incidentul (conflictul în trafic) s-a produs în afara incintei I.C. Fundeni şi programului de lucru. Acesta a avut loc, din cunoștințele noastre, anterior orei 7.15 AM. Precizăm că activitatea medicală nu a fost afectată, pacienții dumnealui urmându-şi indicaţiile terapeutice conform recomandărilor. Soluţionarea incidentului este de competenţa Poliției”, au transmis reprezentanții spitalului.

Urmărește-ne pe Google News