Postarea din luna mai 2019 încuraja oamenii să arunce băuturile pe bază de lapte în politicieni. „Dragi oameni din Scoția. Vindem milkshake tot weekendul. Distrați-vă. Iubesc BK. #Justsaying”, era postarea lanțului de fast-food.
Tweet-ul Burger King era legat de faptul că înainte cu o zi, restaurantele McDonalds din Scoția au anunțat că nu vor vinde milkshake-uri și înghețată la solicitarea poliției care se temea că aceste produse ar putea fi aruncate pe Nigel Farage în timpul unei manifestații publice, scrie Business Insider.
Autoritatea Britanică de Reglementare a Publicității (ASA) a constatat că în ciuda tonului glumeț, tweet-ul a încurajat oamenii să arunce cu „milkshake” în politicieni (n.r. eng: milkshaking) – o acțiune devenită virală în primăvară în Marea Britanie.
Ca urmare a deciziei ASA, Burger King a declarat pentru BBC: „Tweet-ul nostru referitor la situația din Edinburgh a fost menit să fie o reacție la situație. Se pare că unii au interpretat acest lucru ca o încurajare la violență, lucru pe care îl respingem. La Burger King, credem cu desăvârșire în dreptul persoanelor la libertatea de exprimare și nu am face niciodată nimic care să intre în conflict cu asta.
Nu am dorit niciodată să susținem violența sau să ne irosim delicioasele milkshake-uri pentru asta”.
În timpul campaniei pentru alegerile europarlamentare de anul acesta, împroşcarea cu milkshake a devenit un gest de protest faţă de candidaţi care susţin Brexitul.
Nigel Farage a fost una dintre victimele acestui protest. În timpul unei vizite în Newcastle, un localnic a fost filmat aruncându-i un milkshake pe costum. Ulterior, în timpul vizitei în Edinburg, Farage a cerut să se ia măsuri și s-a ajuns ca restaurantul McDonalds din apropierea sălii în care trebuia să țină un discurs, să nu mai vândă aceste produse.
Foto: Hepta