Microbuzul s-a răsturnat în zona localităţii Dobrovăţ. În microbuz  se aflau 23 de pasageri, patru dintre aceştia fiind răniţi mai grav.

Apelul la 112 a fost primit la ora 5:30 şi s-a hotărât declanşarea planului roşu de intervenţie, aducându-se la faţa locului un modul de descarcerare şi mai multe mijloace ale ISU şi Serviciului Judeţean de Ambulanţă. Au fost alerate două echipaje complexe de stingere și descarcerare, două module speciale de descarcerare, două autospeciale pentru transport victime multiple, trei ambulanțe SMURD și două ambulanțe SAJ.

În momentul ajungerii echipajelor de intervenție la fața locului, o persoană era încarcerată, însă toți ocupanții erau conștienți.

După evaluarea medicală de urgență la fața locului, 21 de persoane au fost transportate la spital.

Planul rosu de interventie a fost dezactivat cu ora 07:30, potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Iași, Silvia Bolohan.

Din primele informații, microbuzul a derapat, pe fondul condiţiilor meteo nefavorabile, şi s-a răsturnat pe sensul de mers spre Iaşi al drumului.

„10 din cei 21 accidentați din Iași au ajuns la UPU de la Spitalul Clinic de Urgențe „Nicolae Oblu”- inclusiv șoferul. Sunt în curs de evaluare clinică, imagistică si de laborator, iar șoferului i- au fost recolatate probe biologice la cererea Poliției”, a declarat medicul Tudor Ciuhodaru pentru Libertatea.

FOTO: radioiasi.ro


Citește și: 

Antrenorul care a refuzat-o pe Simona Halep în 2009 rupe tăcerea. „Poate dacă eram, nici nu ajungea așa de sus, dar poate era o altfel de persoană” (FOTO&VIDEO)

 

Urmărește-ne pe Google News