Fotografii: Facebook/Adrian Floroiu

Dacă aveţi imagini de la faţa locului, ni le puteţi trimite la adresa: redacţie@libertatea.ro sau pe Whatsapp, la numărul 0729.729.000. 

UPDATE ora 16:15. Din cauza exploziei declanșat după prăbușirea avionului, vegetația uscată din jur a luat foc. Circa 10 hectare de miriște au ars și la fața locului au intervenit pompierii.

UPDATE ora 15:10. Florin Rotaru este pilotul care a murit în accidentul aviatic de la Baza Borcea. Confirmarea a venit de la ministrul Apărării, Mihai Fifor.

„L-am pierdut astazi pe locotenent-comandorul Florin Rotaru, pilotul aeronavei MiG 21 LanceR prăbuşita la Feteşti. Ofiţerul era în vârstă de 36 de ani şi îndeplinea funcţia de pilot-şef în cadrul Escadrilei 861 Aviaţie Luptă, Baza 86 Aeriană Feteşti”, a transmis Mihai Fifor.

UPDATE ora 15:00. Parchetul Militar a deschis un dosar, după prăbuşirea avionului MiG-21 Lancer, sâmbătă.

„În cursul zilei de astăzi, 7 iulie 2018, procurori militari din cadrul Parchetului Militar de pe lângă Tribunalul Militar Bucureşti s-au sesizat din oficiu cu privire la producerea unui accident aviatic în apropiere de autostrada A1, pe raza judeţului Constanţa, deplasându-se la locul accidentului pentru efectuarea actelor de urmărire penală specifice”, transmite Parchetul Militar, într-un comunicat.

Pacienții unui spital din Prahova, pe cale să fie externați forțat: „96% sunt imobilizați, mulți dintre ei nu au casă sau familie”
Recomandări
Pacienții unui spital din Prahova, pe cale să fie externați forțat: „96% sunt imobilizați, mulți dintre ei nu au casă sau familie”

UPDATE ora 14:55. Au apărut şi primele imagini cu epava avionului MiG-21 Lancer prăbuşit la Baza Borcea.

UPDATE ora 14:30. ISU Călăraşi a confirmat că pilotului avionului prăbuşit la Baza Borcea a murit carbonizat.

UPDATE ora 14:18. Surse medicale afirmă că pilotul nu s-a putut catapulta şi a murit carbonizat.

UPDATE ora 14:10. Un martor al accidentului aviatic, care a furnizat şi imagini de la faţa locului, a povestit, pentru Libertatea momentul prăbuşirii avionului: ”Ce vă pot spune este că am văzut avionul venind din ”direcţia 180” în limbajul specialiştilor. S-a înclinat pe partea stângă, apoi am dus aparatul la ochi şi am surprins cadrele respective”, a spus Adrian Floroiu, martor al incidentului aviatic.

36705182_10156383057263548_9223156206158217216_oIcon photoVEZI GALERIA  FOTOPOZA 1 / 12

După ce s-a izbit de pământ, aparatul de zbor a explodat, flăcările şi fumul ajungând la zeci de metri înălţime. La faţa locului se află câteva aproximativ 4.000 de persoane, iar echipajele de salvare au sosit imediat în zona în care s-a prăbuşit avionul. Autorităţile au trimis şi un elicopter SMURD din oraşul Constanţa.

Cum poate România să devină interesantă strategic și financiar pentru Japonia
Recomandări
Cum poate România să devină interesantă strategic și financiar pentru Japonia

CITEŞTE ŞI: Cum arată modelul MiG-21 Lancer, avionul care s-a prăbuşit la Baza Borcea

Potrivit reporterului Libertatea, din primele informaţii reiese că pilotul s-a catapultat, însă nu se cunoaşte dacă mai era cineva în carligă. Avionul s-a prăbuşit la 1 – 1,5 kilometri de persoianele care asistau la spectacoul aviatic, în zona protejată.

Pilotul a făcut tot posibilul să evite mulţimea de oameni şi s-a prăbuşit pe un câmp din apropiere. Surse citate de Agerpres spun că pilotul nu şi-a pierdut viaţa.

Pe 12 iunie 2017, un alt avion MIG 21 Lancer s-a prăbuşit în judeţul Constanţa.


CITEŞTE ŞI: Lista cu alimentele cu suspiciune de contaminare cu Listeria. Zeci de produse au fost retrase de pe piaţă


Sursă foto: Digi24


Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News Abonați-vă la canalul Libertatea de WhatsApp pentru a fi la curent cu ultimele informații
Comentează

Loghează-te în contul tău pentru a adăuga comentarii și a te alătura dialogului.