Lynch, în vârstă de 59 de ani, cunoscut ca fondatorul Autonomy Corporation, este unul dintre cei patru britanici dați dispăruți, în timp ce soția sa, Angela Bacares, a fost salvată.

Doi americani și un canadian sunt, de asemenea, dați dispăruți. Un purtător de cuvânt al lui Lynch a refuzat să comenteze informația.

Un purtător de cuvânt al Biroului britanic pentru afaceri externe, Commonwealth și dezvoltare (FCDO) a declarat: „Suntem în contact cu autoritățile locale în urma unui incident în Sicilia și suntem pregătiți să oferim sprijin consular cetățenilor britanici afectați.”

Magnatul din industria tech

Lynch a cofondat Autonomy, o firmă de software care a devenit una dintre companiile tech britanice de succes, la mijlocul anilor 90.

În 2006, a fost decorat cu OBE (Ordinul Imperiului Britanic) și, în 2011, a fost numit în consiliul pentru știință și tehnologie al prim-ministrului de atunci, David Cameron. Acesta a fost ales membru al Royal Academy of Engineering în 2008 și al Royal Society în 2014.

În luna iunie a acestui an, în cadrul unui proces desfășurat în SUA, a fost achitat de toate acuzațiile în legătură cu cele 15 capete de acuzare de fraudă cu care s-a confruntat în legătură cu achiziționarea Autonomy de către Hewlett-Packard în 2011, în valoare de 11,1 miliarde de dolari.

Procesul a început în martie la San Francisco, după o lungă luptă privind extrădarea sa din Anglia în SUA. Acesta a fost acuzat pentru prima dată în 2018 de umflarea vânzărilor, inducerea în eroare a autorităților de reglementare și înșelarea eventualului său cumpărător.

După achitare, el a declarat reporterilor: „Abia aștept să mă întorc în Regatul Unit și să mă întorc la ceea ce îmi place cel mai mult: familia mea și inovarea în domeniul meu.”

Furtună violentă lângă Porticello

Accidentul pe mare în care a fost implicat magnatul britanic a avut loc luni dimineață. Paza de coastă italiană a afirmat într-o declarație: „În această dimineață, în jurul orei 05.00, în urma unei furtuni violente, un iaht de 56 de metri numit Bayesian, arborând pavilionul britanic, s-a scufundat lângă Porticello”. Ambarcațiunea avea un echipaj de 10 persoane și 12 pasageri, potrivit autorităților.

Scafandrii de salvare încearcă să ajungă la corpul navei, care s-a scufundat la aproximativ 49 de metri. Biroul procurorului din Termini Imerese investighează incidentul.

Un bărbat a murit și alte șase persoane sunt date dispărute după scufundarea iahtului în largul coastei insulei italiene Sicilia, a anunțat serviciul italian de pompieri și salvare.

La bordul velierului erau 22 de persoane, dintre care 10 membri ai echipajului și 12 pasageri – cetățeni americani, britanici și canadieni. Serviciile de urgență au salvat 15 persoane, inclusiv un copil de un an. Opt dintre cei salvați primesc tratament la spital, a precizat Garda de Coastă italiană. O epavă a fost identificată la o adâncime de 50 de metri, a declarat pompierii, scafandrii căutând persoanele dispărute.

VEZI GALERIA  FOTOPOZA 1 / 6

FOTO: Profimedia și X

Urmărește-ne pe Google News