În vârstă de 66 de ani, bărbatul trece prin momente grele, de altfel, și mulți dintre foștii lui colegi, care, la rândul lor, s-au lovit de scăderi în urma recalculării.

„Am lucrat la Cupru Min Abrud Roşia Poieni, timp de aproape 40 de ani, numai în minerit, dintre care 22 de subteran. Restul la uzina de preparare, tot în minerit. Mi-a venit pensia cu o scădere de 5.800 şi ceva”, a declarat fostul inginer minier, pentru Ziarul Unirea.

„Parlamentarii să modifice legea”

Fostul miner este sceptic că va mai prinde ziua când ar trebui să primească o majorare a pensiei, având în vedere vârsta pe care o are.

„Toţi colegii mei cu care am lucrat la Cupru Min au pensia diminuată cu cel puţin 1.000 de lei. Sunt multe nemulţumiri. Ar trebui să scoată parlamentarii, să modifice legea, dacă nu pot să scoată alta. Să rămână cei din grupele speciale cu ce a fost până acuma, să intre la indexări şi ei. Dar dacă după alegeri, după ianuarie, să zic: ia, ia tu pensia aia pentru care ţi-a trimis decizia.

La cât de mult mi-a scăzut pensia, eu nu cred că voi ajunge ziua să prind vreo majorare de 2% sau 5 %, în funcţie de cât e rata inflaţiei. Subteranul e subteran, trebuie să intri pe tuneluri. Vă daţi seama cât praf e acolo, intri pe tunel, nu te vezi la câţiva metri”, a adăugat pensionarul.

Urmărește-ne pe Google News