Pe corpul lui Abramidze au fost găsite mai multe răni prin înjunghiere. Poliția a deschis un dosar penal pentru „omor cu premeditare cu cruzime deosebită pe criterii de sex”.

Un suspect, un bărbat de 26 de ani, cel mai probabil iubitul victimei, a fost reținut joi, 19 septembrie, iar asupra lui a fost găsit un cuțit. Motivul crimei: o ceartă domestică. El riscă închisoare pe viață.

În 2014, Cesaria a suferit o intervenție chirurgicală de schimbare a sexului. În 2018, ea a reprezentat Georgia la concursul internațional de frumusețe Miss TransStar, organizat de Barcelona, la care au participat doar persoane transgender.

Cu o zi înainte de crimă, parlamentul georgian adoptase, cu unanimitate de voturi, o lege care interzice „propaganda LGBT” și reatribuirea de gen.

Potrivit textului, persoanelor LGBT le este interzis să se căsătorească și să adopte copii, să efectueze operații ca parte a unei tranziții transgender și să schimbe marcajul de gen în documente, să vorbească despre persoanele LGBT+ în școli și mass-media și să organizeze festivaluri și întâlniri.

Documentul adoptat a fost aspru criticat în Uniunea Europeană, la care Georgia este candidată la aderare.

Urmărește-ne pe Google News