Mai multe persoane participau la o petrecere după o zi de pescuit pe râul Angara lângă Ust-Ilimsk, când un urs brun s-a apropiat de tabăra lor.

Prădătorul se afla la câțiva metri distanță de focul de tabără, când motanul Vasily sau Vasya, luat și el în această expediție, a sărit în față și s-a așezat între oameni și urs.

Motanul înfoiat, având spatele și coada arcuite, gata de luptă, s-a postat ferm în fața prădătorului nedumerit.

Pisica nu s-a mișcat de pe poziție nici atunci când ursul s-a ridicat pe picioarele din spate pentru a marca un pin, înălțându-se deasupra felinei minuscule.

Domestic cat Vasya confronts brown bear, Ust-Ilimsk, Irkutsk region, July 31

Pescarii, care par a fi în stare de ebrietate, sunt auziți încercând să-l facă pe motan să se retragă.

„Vasya, pleacă de acolo am spus! Uită-te la el, continuă să stea în picioare și nici măcar nu se mișcă! Nu știam că am o pisică atât de neînfricată!”, se aude spunând stăpâna pisicii.

„Da, și îl cerți (acasă) pentru că rupe tapetul!”, îi răspunde un bărbat.

După câteva minute de tatonare, ursul brun a părăsit tabăra, în timp ce pisica a rămas nemișcată până când masivul animal a dispărut din zonă.

Unul dintre pescari se aude spunând: „Bravo, Vasily Vasilyevich! Acesta este, ești pe prima pagină! Cea mai mare bucată de carne este a ta!”.

Videoclipul a fost distribuit de un prieten al pescarilor, care a explicat de ce oamenii nu s-au mișcat în timpul întâlnirii pisicii și ursului.

„Credeți că ar fi trebuit să se ridice sau să fugă? Atunci ursul i-ar fi urmărit cu siguranță. Prietenii mei erau lângă foc și erau gata să-l folosească. Urșii nu se apropie de obicei de foc, plus că mirosul de fum îi sperie. Aș spune că prietenii mei s-au purtat calm. Nu s-au agitat, nu și-au fluturat mâinile”, a spus bărbatul care a postat videoclipul.

„Pisica a stat între stăpâni și urs. Bine făcut! Indiferent cât de mică este pisica, postura și sunetul său amenințător sperie animalele mari, am mai văzut astfel de cazuri pe internet”, a mai spus bărbatul al cărui videoclip a devenit viral.

Captură video

Urmărește-ne pe Google News