Negru ca pana corbului, Ash stă tolănit la soare, în curtea castelului, cât e ziua de lungă. Îşi flutură leneş coada, cască plictisit şi apoi îşi face curaj să se ridice şi să facă rondul pe “moşia” lui – Castelul Corvinilor. Puţini dintre angajaţii de aici îşi mai amintesc despre apariţia lui Ash, însă cu toţii l-au adoptat. “S-a pripăşit pe aici în urmă cu doi ani, cred, şi de atunci, practic, se află în posesia castelului. Angajaţii l-au adoptat rapid şi pot să spun că motanul e îngrijit ca orice animal care are un stăpân. Este vaccinat şi deparazitat şi toată toată lumea îl ştie”, ne-a spus Nicolae Cerişer, fostul director al monumentului.

E vedetă de televiziune

Dotat cu zgardă roşie, încrezător în şarmul său pisicesc, Ash l-a cucerit până şi pe Cătălin Botezatu. Celebrul creator de modă a filmat una dintre ediţiile emisiunii “Next top model” la castel şi, pentru că a fost cucerit de felină, a insistat ca aceasta să fie inclusă în câteva cadre.
Mai mult, Ash a avut şi o apariţie pe scenă la Festival Opera Nights. “Se juca «Traviata» când, la un moment dat, printre picioarele artiştilor, şi-a făcut apariţia motanul! A traversat tacticos toată scena”, a povestit amuzat Alexandru Gruian, directorul festivalului.

Urmărește-ne pe Google News