Un zid al unei anexe din curtea Manastirii Antim din Capitala s-a prabusit peste un muncitor, in timp ce acesta lucra la consolidarea cladirii. Marin era singur in acea parte a anexei, zona fiind parasita, cu cateva minute inainte, de doi fierari. De cand au inceput sapaturile, intamplarile neplacute s-au tinut lant, in santurile din jurul constructiei descoperindu-se mai multe schelete, care se presupune ca sunt ale unor calugari ce au slujit la manastire.
In urma cu trei luni, Manastirea Antim a intrat in faza de restaurare si de consolidare. Lacasul de cult avea nevoie de imbunatatiri deoarece cladirile anexe dateaza din anul 1700. Inca de la inceperea lucrarii, muncitorii au intampinat tot felul de greutati cu constructia, care parea sa se opuna oricarui fel de atingere. Primul semn a fost gasirea in santurile sapate langa fundatii a mai multor schelete umane, ingropate foarte aproape de suprafata. De asemenea, un alt lucru care a ridicat mari semne de intrebare este lipsa cosciugelor. Muncitorii care au descoperit osemintele au emis ipoteza ca acolo ar fi fost ingropati mortii din timpul celui de-al doilea razboi mondial, deoarece un craniu avea o gaura in partea din spate, ce semana cu urma unui glont. Insa preotii manastirii nu sunt de acord cu aceasta varianta, sustinand ca scheletele apartin unor calugari, care, conform traditiei monahale vechi, sunt ingropati la intrarea in chilie, iar trupurile acestora sunt asezate direct in pamant, fara cosciug. Seful muncitorilor ne-a declarat atunci: „Am gasit prea multe morminte. Unele erau asezate cate trei, unul peste altul. Nu cred ca niste calugari ar fi putut fi inmormantati de-a valma. Daca erau intr-adevar niste sfinti, gaseam si cate o caramida care, in mod normal, era pusa la capul monahilor trecuti pe lumea cealalta.” Ca urmare, in accidentul de ieri, in care muncitorul de la „Aedificia Carpati” si-a pierdut viata, drept-credinciosii au vazut mania divina, blestemul scheletelor dezgropate.
Cand zidul s-a surpat era ora 10.30 si alti 20 de muncitori efectuau lucrari in curtea manastirii. Imediat dupa accident, la fata locului au sosit echipajele pompierilor, care nu au mai putut face nimic pentru barbatul prins sub daramaturi. Inspectorii de la Protectia Muncii au deschis o ancheta pentru a stabili cauzele accidentului. Mai intai muncitorii si mai apoi autoritatile au decis sa intrerupa lucrarile, deoarece cladirea nu mai prezinta nici un fel de siguranta si urmeaza sa cedeze. La inchiderea editiei, in Manastirea Antim nu se mai punea piciorul, asezamantul bisericesc fiind inchis.
Cu toate ca au fost martori la o tragedie, lucratorii de la Antim au decis sa pastreze tacerea, anonimatul firmei care i-a angajat si nici macar n-au vrut sa dezvaluie numele celui care a murit. Ei au declarat ca sunt mai multe firme care efectueaza restaurarea, ca sunt angajati cu carti de munca si ca majoritatea fusesera adusi la aceasta lucrare cu o zi in urma.