Potrivit reconstrucției tragicului accident, muncitorul a fost agățat de o mașină de ambalat cu role de plastic tractată de un tractor, care i-a tăiat brațul drept și i-a zdrobit membrele inferioare.

După accident însă, bărbatul, locuitor în Cisterna, nu a fost salvat, ci a fost aruncat în faţa casei sale dintr-un microbuz cu 9 locuri în care se aflau alţi muncitori. Membrul tăiat, curat, a fost pus de cineva deasupra unei cutii folosite pentru recoltarea legumelor, alături de tânărul indian.

La sosirea medicilor, bărbatul a fost transferat de urgență cu o ambulanță aeriană la spitalul San Camillo din Roma și a fost deschisă o anchetă de către parchet, pentru a reconstitui dinamica evenimentelor.

În vârstă de 31 de ani, Satnam Singh a murit a doua zi, pe 18 iunie, la spitalul San Camillo din Roma, unde fusese transportat în condiții foarte grave. Era căsătorit și venise de 3 ani în Italia, împreună cu soția lui.

Angajatorul său italian este cercetat pentru omor din culpă, încălcarea reglementărilor privind siguranța la locul de muncă și neacordarea de ajutor.

„La oroarea accidentului se adaugă și faptul că, în loc să fie salvat, muncitorul agricol indian a fost aruncat lângă casa lui”, a declarat pentru Il Giorno Laura Hardeep Kaur, secretar general al unității Frosinone-Latina a sindicatului Flai Cgil.

„A fost lăsat pe drum ca un sac de zdrențe, ca un sac de gunoi, în ciuda faptului că soția sa implora [angajatorul] să-l ducă la spital. Aici nu ne confruntăm doar cu un accident grav la locul de muncă, care în sine este deja alarmant, ne confruntăm cu o exploatare barbară. Destul!”, a mai adăugat femeia.

Latina este cunoscută ca zonă pentru exploatarea muncitorilor migranți. Hardeep Kaur a spus că Singh lucra pentru 5 euro pe oră fără un contract de muncă legal: „Muncitorii străini continuă să fie invizibili, la mila șefilor feroce, adesea italieni”, a adăugat ea.

Urmărește-ne pe Google News