Mesele din rachita, cu sfesnic sau cu vaze de portelan sunt pustii, chiar daca la intrare este anuntat vreun program artistic in mare voga. Nici popularele localuri fast food, unde in alti ani nu era loc la masa in nici un moment al zilei, acum nu se pot lauda cu vanzare prea mare. In fiecare seara, doar cateva mese sunt ocupate, iar comanda este de regula o pizza pentru toti mesenii. In aceste zile, singurii care au activitate sunt vanzatorii ambulanti de floricele, gogosi, porumb fiert si hamsii prajite.
Desi nu par chiar sarantoci, majoritatea turistilor din statiunea Neptun apeleaza la „meniul de 100.000 lei pe zi”, pentru toata familia: 100 grame de hamsii prajite – 15.000 de lei, o bere la cutie, de la alimentara – pana la 25.000 de lei, 20.000 lei floricele, 20.000 lei porumbul fiert si doua gogosi simple de 10.000 lei. Turistii care au strans tot anul bani ca sa-si asigure masa la restaurantul hotelului, au surpriza sa constate ca au luat „plasa”: felia de paine costa 600 de lei, desi este mai mica decat podul palmei, iar o ciorbita si un gratar depasesc usor 200.000 de lei de persoana. In top, se afla portia de muschi impanat, care costa „numai” 255.000 lei. Cei mai nefericiti sunt totusi copiii, care sunt trasi din fata tarabelor cu dulciuri. Cu ochii in lacrimi, ei nu primesc de la parintii cu bugete austere nici macar o vata pe bat.
Nici masinutele mecanice din bazarul Prichindel nu mai au succes, ele fiind simplu decor. Tinerii se distreaza aici doar dansand pe muzica de ambianta ce rasuna din difuzoare.