Tatăl bărbatului suferă de cancer, iar în ultima perioadă, starea lui de sănătate s-a deteriorat. În acest context, Kurt Lehndorf s-a întors în Noua Zeelandă pe 2 februarie.
„Tatăl meu era un Superman, mă aşteptam să trăiască până la 100 de ani, aşa că să aflu că la 72 de ani este în fază terminală a fost devastator”, povestește el.
Kurt a cerut să petreacă restul perioadei de carantină în afara programului MIQ (managed isolation and quarantine – n.r.). Solicitarea nu i-a fost acceptată, dar i-a fost permis să-și viziteze temporar tatăl. El nu știe însă când și pentru cât timp va putea să-și vadă părintele.
Astfel, bărbatul a decis să ia atitudine și a intrat în greva foamei. Potrivit declarațiilor sale de sâmbătă, nu mâncase și nu băuse nimic de peste 50 de ore.
„Mi-am dat seama în acel moment că trebuie să-mi fac propriul proces, nu aveam prea multe mijloace la dispoziţie, aşa că am decis să fac greva foamei”, a declarat Kurt Lehndorf.
„Alerg cu adrenalină, ca să fiu cinstit. Sunt bine când stau întins, dar începe să-mi fie sete, să fiu letargic şi să am senzaţie de greaţă”, a adăugat neozeelandezul, precizând și că a fost sunat de cadrele medicale, care l-au întrebat cum se simte, dar nimeni nu a venit să-l consulte.
„Mi-e ruşine că sunt neozeelandez. Abia aştept să arunc paşaportul la gunoi pe aeroportul din Brisbane”, a mai spus bărbatul, hotărât să nu cedeze.
Nu este primul caz în care cetățeni din Noua Zeelandă se confruntă cu probleme din cauza restricțiilor impuse de statul din Pacific pe fondul pandemiei de coronavirus.
Recent, o jurnalistă în vârstă de 35 de ani, care urmează să devină mamă, a rămas blocată în Afganistan după ce restricțiile impuse la frontierele Noii Zeelande au împiedicat-o să se întoarcă în țară. Între timp, Charlotte Bellis a anunțat că guvernul din țara sa i-a oferit o posibilitate de a se întoarce acasă.
Foto: 123rf.com