Comisia de sănătate din cadrul regiunii autonome a anunţat că un bărbat în vârstă 55 de ani a fost diagnosticat cu ciumă bubonică după ce a consumat carne de la un iepure sălbatic, la data de 5 noiembrie, scrie Agerpres care citează Reuters.

Ciuma bubonică este cea mai comună formă de ciumă la nivel mondial şi poate evolua în ciumă pulmonară, sau pneumonică, potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS).

Cazul din Mongolia Interioară vine la scurt timp după ce boala a fost confirmată recent la alte două persoane, la începutul acestei luni, în Beijing. Ambii pacienţi proveneau din Mongolia Interioară şi au fost plasaţi în carantină într-o instituţie din capitala Chinei după ce au fost diagnosticaţi cu ciumă pneumonică, au indicat autorităţile din domeniul sanitar.

Comisia de sănătate din Mongolia Interioară a declarat că nu au fost identificate până în prezent asocieri între cazul cel mai recent şi cele două persoane diagnosticate anterior în Beijing.

Pacientul din Mongolia Interioară a fost izolat şi este tratat la un spital din Ulanqab. 28 de persoane care au intrat în contact cu pacientul sunt în prezent în carantină şi se află sub supraveghere medicală.

Ciuma este afecțiune bacteriană gravă transmisă la om prin intermediul puricilor. Acesta poate fi fatală dacă nu este tratată din timp cu antibiotice. Potrivit medicilor, ciuma se dezvoltă în trei forme diferite: ciuma bubonica, ciuma septicemică sau ciuma pneumonică.

În Evul Mediu, epidemia de ciumă a făcut ravagii în Europa. Aproape 50 de milioane de oameni au murit din cauza acestei boli, „moartea neagră” fiind considerată una dintre cele mai devastatoare pandemii din istoria omenirii.

Odată cu inventarea antibioticelor, astfel de infecții pot fi tratate dacă sunt diagnosticate la timp.

Cum arată buletinul de vot pentru alegerile prezidențiale din 24 noiembrie!
 

Urmărește-ne pe Google News