Meteorologul ANM, Alina Șerban, a explicat la Antena 3 CNN ce ne așteptă în următoarea perioadă și care vor fi zonele cele mai afectate.

„Ploile vor continua în zonele deja cu probleme în partea de sud și de centru a Moldovei. La momentul acesta și în orele următoare vom avea sisteme noroase, averse care pot fi și torențiale și în consecință mai pot lăsa cantități de apă. Nu vor fi foarte mari, dar destul de mari pentru ceea ce deja s-a întâmplat în zonă. Ne așteptăm la cantități de 15-20, izolat chiar peste 25 l/mp. Astfel de sisteme noroase și ploi și chiar și cantități de peste 20-25l/mp cu totul izolat putem avea în această după-amiază și spre seară în partea de sud-est a teritoriului, mai exact în Dobrogea”, a spus specialistul. 

Totodată, în partea de sud-est a teritoriului, în sudul Moldovei, în estul Munteniei, în Dobrogea, vor fi intensificări ale vântului cu viteze de 50-60km/h iar la noapte și mâine intensificările vor fi mai mari în zona Dobrogei.

„În județul Constanța, la noapte, ne așteptăm la cantități importante de apă, prin acumulare 20-30l/mp”, a spus Alina Șerban.

Estul și sud-estul țării se află joi, 19 septembrie, sub atenționări cod galben de averse însemnate cantitativ și intensificări ale vântului, anunță Administrația Națională de Meteorologie (ANM).

Codul galben de ploi este valabil între orele 10.00 și 21.00, în județele Neamț, Bacău, Vaslui, Galați, Vrancea, Tulcea și Constanța, unde „în intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 15 – 20 l/mp și izolat de peste 25 l/mp”.

Urmărește-ne pe Google News