Polițiștii din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității au solicitat efectuarea controlului fizic împreună cu lucrătorii vamali din cadrul Biroului Vamal Constanța Sud, comisarii din cadrul Gărzii Naționale de Mediu- Comisariatul Județean Constanța și Comisariatului Județean pentru protectia Consumatorului Constanța, asupra conținutului unui container ce făcea obiectul unui transfer intracomunitar din Germania, între un cetățean turc și societatea comercială pe care acesta o administrează.

În urma controlului, s-a constatat că, în containere, erau deșeuri, iar în acte erau trecute produse electrocasnice şi saltele de pat second-hand.

Potrivit autorităților vamale citate de Realitateadeconstanța.net, deșeurile vor fi trimise în țara de origine, Germania, și va fi sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanța.

În ultimele săptămâni au mai fost descoperite containere cu deșeuri provenite din Marea Britanie, iar în documentele vamale erau trecute produse second hand.

Ministrul Mediului, Costel Alexe, a declarat în urmă cu o lună, cu prilejul unei vizite realizate în Portul Constanţaâ, că nu vor exista jumătăţi de măsură în privinţa managementului deşeurilor din România, precizând că legislaţia spune că nu este voie să fie aduse deşeuri periculoase în ţara noastră. El a propus şi realizarea unor birouri vamale unice pentru a fi verificate containerele care sosesc în România, precizând că cele care au astfel de deşeuri vor fi returnate în ţara de unde au venit.

Urmărește-ne pe Google News