”Iată că, încă o dată, intuiția mea și flerul politic (și nu numai) sunt prea revoluționare poate pentru unii! Acum 3 ani, am depus inițiativa legislativă privind castrarea chimică a pedofililor, castrare chimică care există aproape în toate țările europene și în SUA, chiar și în Republica Moldova și care prin tratamentul aplicat pedofililor, ar fi eliminat pornirile psihopate ale acestor pedofili și ne-ar fi apărat copiii. Dar din păcate inițiativa mea a primit aviz negativ de la Ministerul Justiției de atunci, colegi în PSD. De asta am spus și spun totdeauna că îmi doresc oameni cu expertiză în Guvern. Acum, va trebui să reintroduc aceeași inițiativă, însă inconștiența unora poate să distrugă vieți și familii”, scrie Rădulescu pe Facebook.

Proiectul de lege din 2014 se folosea de exemplele altor state în care s-ar aplica această măsură privind castrarea pedofililor, cum ar fi Polonia, Rusia, Franţa, Germania, Suedia sau Danemarca.

Astfel, inițiatorul propune castrarea chimică a pedofililor pentru a preveni recidivele şi îşi argumentează proiectul prin exemplul Germaniei, unde, conform statisticilor citate în expunerea de motive, recidiva în cazul violurilor s-a redus de la 84% la 3% după ce s-a aplicat această metodă.

Procedura de castrare chimică constă în administrarea unor medicamente care reduc nivelul testosteronului însă această soluție nu este una definitivă pentru că, în lipsa tratamentului, persoana poate reveni la starea normală.

Ce prevedea proiectul din 2014, semnat de primarul Capitalei, Gabriela Firea

Două inițiative privind castrarea chimică a pedofililor au fost respinse în Parlament. Prima a fost depusă în 2011 de către mai mulți deputați de la PDL, și a fost respinsă atât în Senat cât și în Camera Deputaților. A doua inițiativă a venit în 2014, și îi avea printre semnatari și actualul primar al Capitalei, Gabriela Firea și fostul premier Sorin Grindeanu, foștii șarlamentari Tudor Barbu, Marian Vasiliev și Mihai Ciprian Rogojan.

Propunerea legislativă din 2014, care a trecut tacit de Senat, avea aviz negativ din partea Consiliului Legislativ, din partea Guvernului, a Comisiei pentru drepturile omului din Senat şi raport de respingere din partea Comisiei juridice.

Propunerea legislativă introducea un nou articol în Codul Penal la capitolul privind infracţiuni contra libertăţii şi integrităţii sexuale. Astfel, după articolul 220 – „Actul sexual cu un minor”, urmează să fie introdus articolul 220 indice 1 – „Castrarea chimică”.

Inițiativa legislativă prevedea că „persoanelor care au săvârșit fapte prevăzute de legea penală care atentează la inviolabilitatea sexuală a altei persoane, inclusiv a minorilor, de către instanță de judecată li se poate aplică măsura de siguranță castrarea chimică”. De asemenea, măsura de castrare chimică „se aplică obligatoriu de către instanță de judecată și se efectuează în ultimele 3 luni de ispășire a pedepsei închisorii”.

Citește și: „Consumați românește!” Analiștii ne îndeamnă să cumpărăm produse autohtone ca să salvăm economia

 
 

Urmărește-ne pe Google News