Fostul președinte al reprezentanței Fundației „Heinrich Böll” din Ucraina, politologul Sergej Sumlenny, a publicat pe contul său de Twitter un plic cu imaginea îmbrățișării între un rus și un ucrainean, desenați în culorile drapelelor naționale ale Rusiei și Ucrainei.  

Politologul ucrainean a scris că Amnesty International din nou încearcă să „înălbească genocidul rus împotriva ucrainenilor”.

Utilizatorii ucraineni de Twitter au explodat, menționând că nu înțeleg de ce ei trebuie să se îmbrățișeze cu violatori și criminali. Unii au reluat discuțiile despre încercarea Amnesty International de a arăta agresorul ca victimă.


https://twitter.com/sumlenny/status/1569680882201690112?ref_src=twsrc%5Etfw 

Presa ucraineană, citându-l pe Sergej Sumlenny, scrie că pe partea cealaltă a plicului erau informații statistice despre prețul social al protestelor din Rusia. Sunt mai multe informații despre violuri și arestări.

„Ce tangențe sunt aici cu Ucraina? Rușii singuri își aleg statul în care să trăiască”, scrie presa de la Kiev.

În august reprezentanții puterii centrale ucrainene au acuzat Amnesty International că nu este obiectivă și că ajută Rusia să discrediteze Ucraina. Atunci, ministrul apărării de la Kiev, Oleksii Reznikov, a scris pe contul său de Facebook că Amnesty International nu mai este o organizație „adecvată”, pentru că justifică „genocidul ucrainenilor” și „pune sub semnul întrebării dreptul la apărare”, numind raportul „o perversiune”.

foto: 24tv.ua

Urmărește-ne pe Google News