Un nou sondaj realizat de Centrul de Control și Prevenire a Bolilor din SUA, realizat pe mai mult de 5.400 de adulți în ultima săptămână a lunii iunie, arată că 40,9% dintre respondenți au raportat cel puțin o problemă de sănătate mintală sau comportamentală:

  • 31% au declarat că au avut simptome de anxietate sau depresie
  • 26% au declarat că au prezentat tulburări legate de traume sau de stres
  • 13% au declarat că au început sau au crescut consumul de substanțe
  • 11% au declarat că s-au serios la suicid în ultimele 30 de zile

Iar problemele de sănătate mintală nu au fost asimilate în egală măsură de toată lumea.

De exemplu, cel puțin un simptom a fost raportat de 75% dintre copiii cu vârste cuprinse între 18 și 24 de ani, 52% dintre cei cu vârsta cuprinsă între 25 și 44 de ani, 52% dintre hispanici, precum și 54% dintre cei care sunt angajați în câmpul muncii. De asemenea, 67% dintre persoanele care îngrijesc adulți, dar fără a fi remunerați, și 66% dintre cei cu o diplomă de liceu au declarat de asemenea că întâmpină dificultăți.

Și procentul celor care au declarat că au luat în serios opțiunea sinuciderii a fost semnificativ mai mare în rândul respondenților cu vârste cuprinse între 18 și 24 de ani (25,5%), hispanici (18,6%) și negri (15,1%).

În timp ce simptomele stărilor de sănătate mintală sau comportamentală precară au variat semnificativ în rândul subgrupurilor, ce care îngrijesc adulți cu dificultăți au avut cel mai mult de suferit.

Mulți dintre aceștia oferă ajutor persoanelor cu risc crescut de COVID-19, motiv pentru care au avut o incidență mai mare a condițiilor de degradare a sănătății mintale și comportamentale în comparație cu alte grupuri de oameni.

Aceste concluzii se aliniează studiilor anterioare, care au constatat că simptome precum anxietatea și tulburările depresive au crescut considerabil în SUA între aprilie și iunie 2020, comparativ cu aceeași perioadă din 2019.

Autorii studiului au concluzionat că evaluarea periodică a sănătății mintale, consumul de substanțe și ideea suicidului ar trebui să evalueze incidența stresului psihologic în timp. Rezolvarea problemelor de sănătate mintală și pregătirea sistemelor de asistență pentru atenuarea consecințelor asupra sănătății mintale, pe măsură ce pandemia evoluează, va continua să fie necesară, spun autorii studiului științific.

Rezultatele au fost raportate joi în revista Morbidity and Mortality Weekly Report, publicată de CDC.

 
 

Urmărește-ne pe Google News