Tabloul a dispărut dintr-un castel din apropierea orașului Torino, din nordul Italiei, în 2013. Procurorii bănuiesc că a ajuns în proprietatea lui Sgarbi prin mijloace frauduloase și îl anchetează pentru o presupusă spălare de bunuri furate.

Politicianul a negat orice ilegalitate și a motivat că a găsit tabloul, pe care l-a atribuit pictorului Rutilio Manetti, într-o vilă pe care mama sa a cumpărat-o la aproximativ 100 de kilometri nord de Roma.

Sgarbi, în vârstă de 71 de ani, este un fost apropiat al lui Silvio Berlusconi, fostul premier italian care a murit anul trecut. Parlamentar cu multe mandate, el este renumit pentru temperamentul său vulcanic, utilizarea frecventă a înjurăturii și stilul de viață playboy, dar este respectat în calitate de curator și expert în artă.

Poliția a precizat că Sgarbi este, de asemenea, suspectat că a modificat puțin pictura, adăugând o torță în colțul din stânga sus pentru a ascunde proveniența criminală.

Opera de artă, împreună cu o copie 3D a acesteia, a fost ridicată dintr-un depozit în urma unei serii de percheziții coordonate de procurori. Pictura, pe care Sgarbi a numit-o „Capturarea Sfântului Petru”, arată un judecător condamnând un bărbat care arată ca sfântul creștin.

Tabloul pentru care politicianul italian este acuzat de furt Foto: Profimedia

Poliția a spus că autorul picturii originale este necunoscut, dar amintește de Francesco Solimena și Bernardo Cavallino, alți doi pictori italieni din secolul al XVII-lea.

Urmărește-ne pe Google News