„Ancheta preliminară a dezvăluit că a oficialul a dorit să fie fotografiat în ipostaza perfectă în timp ce oferea Arghya (nr. ritual din mitologia hindusă) și a trecut de marcajul de avertisment. Deși știa să înoate, a fost tras de un curent puternic”, a declarat superintenedentul de poliție Rajesh Kumar Singh.

Prietenii oficialului indian au susținut că scafandrii privați au ajuns primii la fața locului, dar au cerut 10.000 de rupii pentru a-l salva și au refuzat să intre în fluviu fără să fie mai întâi plătiți.

„Când i-am informat că nu avem numerar, au cerut plata online. În momentul în care au intrat, după ce am transferat banii, Aditya dispăruse în adâncuri”, au susținut aceștia.

Asociația de salvatori a reacționat și a transmis că scafandrii au cerut bani pentru a cumpăra combustibil pentru ambarcațiunea lor.

„Dacă există vreun adevăr în aceste acuzații, vom lua măsuri legale împotriva scafandrilor”, a adăugat ofițerul superior de poliție.

Bărbatul a dispărut în apele fluviului sâmbătă, 1 septembrie, și, în ciuda faptului că au fost mobilizate Forța Statală de Răspuns la Dezastre (SDRF), unitatea de inundații, poliția și scafandrii, trupul acestuia nu a fost găsit.

Foto cu caracter ilustrativ: Profimedia

Urmărește-ne pe Google News