De asemenea, acesta este acuzat că i-ar fi furnizat unui avocat informații nepublice din baza de date a Poliției Române.  

Potrivit unui comunicat al DNA transmis luni, este vorba despre George Cristian Mirică, ofiţer de poliţie cu gradul profesional de subcomisar la Brigada Autostrăzi din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române. Acesta va fi judecat pentru comiterea infracțiunilor de efectuare de operaţiuni financiare ca acte de comerţ incompatibile cu funcţia, participaţie improprie la infracţiunea de acces ilegal la un sistem informatic în formă continuată (în modalitatea instigării), participaţie improprie la infracţiunea de divulgarea informaţiilor secrete de serviciu sau nepublice (în modalitatea instigării). 

DNA  susține că, în perioada martie 2023- iunie 2024, ofițerul ar fi administrat în fapt o societate comercială și ar fi efectuat operațiuni financiare ca acte de comerț incompatibile cu funcția.  

Activitatea comercială a constat în administrarea unui salon de înfrumusețare și activitatea de construire imobile. 

Ofițerul de poliție a postat anunțuri cu oferte de servicii/ lucrări, construcții imobile pe un site de anunțuri și pe pagina sa de socializare. El ar fi oferit detalii cu privire la serviciile prestate și ar fi negociat prețul cu persoanele care îl apelau telefonic.  

În paralel, acesta a încheiat patru contracte având ca obiect executarea unor lucrări de construcții imobile, contracte pe care le-a executat în tot sau parte în perioada iulie 2023- iunie 2024. 

De asemenea, pentru desfășurarea activităților care au presupus prestarea serviciilor specifice de înfrumusețare și serviciilor de construire imobile, ofițerul a negociat prețurile și condițiile contractelor de prestări servicii, a angajat persoane, a plătit angajații, a efectuat plăți din conturile societăţilor pentru achiziţia de materiale necesare şi a efectuat plăţi către stat. 

Ofițerul a realizat în numele societății venituri în cuantum de peste 260.000 lei

Pentru activitățile care s-au desfășurat la salonul de înfrumusețare și cea de construire imobile în 2023 și în primele șase luni din anul 2024, ofițerul a realizat în numele societății venituri în cuantum de peste 260.000 lei, sumă ce va fi supusă confiscării speciale. 

De asemenea, în aceeași perioadă, la solicitarea avocatului trimis alături de el în judecată, ofițerul i-a determinat pe colegii săi să acceseze bazele de date administrate de Inspectoratul General al Poliţiei Române în scopul obţinerii de date nedestinate publicităţii despre alte persoane. 
 
Procurorii au dispus măsura asiguratorie a sechestrului asupra tuturor bunurilor mobile și imobile deținute de polițist, până la concurența sumelor de 662.000 lei. 
 
În acest caz, dosarul a fost trimis spre judecare Curții de Apel București, cu propunerea menținerii măsurilor preventive și asiguratorii luate în cauză.

Urmărește-ne pe Google News