„Voi nimic nu știți, nimic nu ați citit și nu ați intrat în esență. Numai minciuni spuneți. În privința mea, totul a fost falsificat de Viorel Morari”, a strigat în limba rusă Platon către unii alegători, referindu-se la fostul șef al Procuraturii Anticorupție din Rep. Moldova.

Oligarhul moldovean încearcă să convingă mulțimea că toate dosarele împotriva sa au fost fabricate. Mai mult, Platon susține că a fost unul dintre puținii care au luptat împotriva unui alt oligarh, Vladimir Plahotniuc, care a fugit la rândul său din Rep. Moldova, scrie Agora.md.

Potrivit agora.md, un grup de polițiști britanici a intervenit la fața locului pentru a-l calma pe oligarh, căruia i s-a transmis că va fi dus la o secție de poliție dacă va periclita procesul electoral.

Unimedia observă că Veaceslav Platon a publicat pe rețelele sociale o poză cu buletinul său de vot în care menționează că a ales-o pe mama fiului său, fosta jurnalistă Natalia Morari, candidată la președinție.

Fost consilier municipal în Chișinău și fost deputat al Republicii Moldova, Veaceslav Platon (51 de ani) este considerat „raiderul numărul unu” din fostul spațiu sovietic.

Controversatul om de afaceri este vizat de mai multe dosare penale legate de escrocherii în Rep. Moldova, motiv pentru care a fugit acum trei ani la Londra. În plus, a fost condamnat la 20 de ani de închisoare în Rusia sub acuzația că a scos ilegal 126 de miliarde de ruble (peste 1,2 miliarde de euro) prin schema infracțională numită „Laundromat”.

În ceea ce privește sentința din Rusia, Platon consideră că este ilegală, declarând pentru ziua.md că „Federația Rusă este cunoscută prin ignoranță totală față de lege și de bun-simț”. 

Potrivit unui raport realizat de centrul de reflecție WatchDog.MD, fugarii Platon și Ilan Șor, acesta din urmă aflat la Moscova, sunt principalii finanțatori ai campaniilor de dezinformare duse pe Facebook în legătură cu alegerile prezidențiale și referendumul din Republica Moldova.

Urmărește-ne pe Google News