Cu toții au rămas blocați după ce liftul fostei mine de aur a avut o problemă mecanică la aproximativ 152 de metri adâncime. În prezent, mina este o atracție turistică din apropierea orașului Cripple Creek.

Personal de urgență la fosta mină de aur „Mollie Kathleen” din Cripple Creek.
Sursa: PROFIMEDIA

Cum a avut loc operațiunea de salvare

Echipele de salvare au încercat să vadă modul în care liftul s-a defectat, pentru ca și cei blocați în mină să fie scoși la suprafață. Mikesell a spus că erau și alte opțiuni pentru salvare în afara liftului, de exemplu, ridicarea lor cu ajutorul funiilor. Autoritățile au sperat să poată face liftul să funcționeze. Potrivit lui Mikesell, ultimul incident de acest fel a avut loc în 1986.  

Autoritățile au comunicat cu persoanele blocate prin radio. Acestora nu li s-a comunicat inițial amploarea problemei, potrivit lui Mikesell. „Asta pentru că am vrut ca oamenii să rămână calmi”.  


https://twitter.com/LoveWorld_Peopl/status/1844518019285827784?ref_src=twsrc%5Etfw 

Salvatorii, lăudați pentru eforturile depuse

Guvernatorul statului Colorodo, Jared Polis, i-a lăudat pe salvatori pentru „eforturile neobosite”.

„Sunt uşurat că 12 dintre oamenii blocaţi în mina Mollie Kathleen au fost salvaţi în siguranţă. Condoleanţele noastre familiei şi prietenilor celui care şi-a pierdut viaţa în acest incident”, a spus acesta.

Mina respectivă de aur a fost deschisă în secolul al XIX-lea şi a fost închisă în anii 60. În prezent, acolo se organizează tururi de vizitare, care durează aproape o oră. Vizitatorii coboară la 100 de etaje în subteran, unde există și un trenuleț.  

Urmărește-ne pe Google News