Oraşul intenţionează să înceapă săptămâna viitoare să construiască un gard din plasă cu ochiuri cu înălţimea de 2,5 metri şi lungimea de 20 de metri.
„Este regretabil că suntem constrânşi să facem acest lucru, pentru că unii turişti nu respectă regulile”, a explicat vineri, 26 aprilie, un oficial al oraşului nipon, plângându-se în special de gunoaiele lăsate de turişti şi de încălcările repetate ale codului rutier.
Aceasta este cea mai recentă decizie şocantă adoptată în Japonia pentru a combate efectele turismului excesiv, după ce, recent, au fost închise anumite alei din cartierul gheişelor din Kyoto şi a fost introdus accesul restricţionat şi plătit pe Muntele Fuji începând din această vară.
Peste 3 milioane de turişti străini au venit în Japonia în martie 2024, un record lunar fără precedent pentru această ţară, care a rămas multă vreme închisă în faţa turismului internaţional în timpul pandemiei de COVID-19.
De ce a devenit populară priveliștea din Fujikawaguchiko spre Muntele Fuji
Muntele Fuji, cel mai înalt vârf al Japoniei (3.776 m), poate fi fotografiat din multe locuri din Fujikawaguchiko şi din alte zone limitrofe.
Însă priveliştea care urmează să fie obstrucţionată este deosebit de căutată de unii turişti, deoarece muntele apare în fundal, în spatele unui supermarket Lawson, un lanţ omniprezent în arhipelagul nipon.
Datorită acestei juxtapuneri vizuale, „reputaţia acestui loc, care este tipic japonez, s-a răspândit pe reţelele de socializare, făcând din el un loc de fotografiere foarte popular”, a explicat un oficial al oraşului Fujikawaguchiko, intervievat de AFP şi care a cerut să rămână sub protecţia anonimatului.
După eşecul campaniilor de prevenire, care au inclus panouri şi chiar agenţi de pază, municipalitatea locală a decis să recurgă la mijloace drastice ca ultimă soluţie.
Această decizie este menită, de asemenea, să protejeze o clinică stomatologică din apropiere, a cărei parcare este luată cu asalt de vizitatori şi ai cărei reprezentanţi au descoperit grupuri de turişti care se urcau pe acoperişul clădirii pentru a face fotografii, potrivit oficialului municipal, care a precizat că măsura radicală va fi menţinută până când situaţia se va îmbunătăţi.
Foto: Profimedia Images
K476 • 26.04.2024, 16:42
Au si ei deștepții lor. Asa ar face si ai nostri. In loc sa asigure amenajatea dupa necesara, pun un zid. La noi in parcuri avem alei pe rotund. Arata bine dim avion, dar oamenii fav poteci pe direct sa traverseze. Sa mai mentionam singardurile de la parcuri? Pe cine separa? Animalele din parc de cele de afara? La munte, fie nu avem locuri de parcare in zone panoramice, fie avem linie continua. E de inteles, ca hotii de lemne nu fac poze ca fraierii, iar fraerii sunt tolerati. Sa zica merci. Mereu apare intrebatea cine ți-a dat voie. Pai ma vezi pe mine cu telefonul si nu dispare nimic, iar pe cel cu camionul care a facut padurea sa dispara, nu il vezi!?