Primarul orașului Glucholazy, Pawel Szymkowicz, a făcut apel la toți locuitorii orașului să evacueze. Sirenele de alarmă au fost declanşate în oraș.

„Situația este foarte gravă în acest moment. Din păcate, unii oameni nu par să înțeleagă gravitatea și amploarea pericolului. Ei cred că, deoarece podul este în picioare, sunt în siguranță, dar nu este așa. Fac apel la toată lumea să evacueze orașul cât mai repede posibil sau să se mute la înălțime. Ne înecăm”, a declarat primarul din Głuchołazy pentru PAP.

O persoană s-a înecat în Polonia

O persoană s-a înecat în Polonia, iar alte patru sunt date dispărute în Cehia în urma ploilor torenţiale şi a creşterii nivelului râurilor provocate de furtuna Boris, au anunţat duminică autorităţile din ambele ţări, transmite agenţia AFP, preluată de Agerpres.

Furtuna Boris a afectat întreaga Europă Centrală şi de Est, provocând pagube şi inundaţii în Republica Cehă, Slovacia, Polonia şi România.

„Avem primul deces prin înec, confirmat în regiunea Klodzko, la frontiera polono-cehă”, a declarat premierul polonez Donald Tusk, care se află, începând de sâmbătă dimineaţă, în sud-vestul ţării, cel mai grav afectat de inundaţii.

În sud-vestul Poloniei, apele au depăşit digurile din oraşele Glucholazy şi Ladek Zdroj. Aproximativ 1.600 de persoane au trebuit evacuate din regiunea Klodzko.

Autorităţile poloneze au solicitat ajutorul armatei pentru a veni în sprijinul pompierilor care intervin la faţa locului. Ploile abundente au început vineri dimineaţă şi, potrivit prognozelor, vor continua cel puţin până luni în Republica Cehă şi Polonia.

Ciclonul Boris a lovit Europa, fiind înregistrate inundații masive în România, Cehia, Polonia, Austria, Slovacia și Ungaria. Momentul când se revarsă apa peste un baraj uriaş, în timpul inundațiilor provocate de ciclonul Boris în Polonia.

VEZI GALERIA  FOTOPOZA 1 / 4

Foto: Oraşul Glucholazy / Captură X

Urmărește-ne pe Google News