• În România, șase persoane au fost infectate cu noul coronavirus, dintre care una s-a vindecat. Situația actualizată privind răspândirea virusului în țara noastră

Bărbatul a murit la cinci zile după ce a fost externat dintr-un spital de campanie construit în Wuhan, special pentru pacienții cu coronavirus. Era considerat vindecat.

Informația, apărută într-un ziar din Shanghai, a fost ștearsă ulterior, potrivit South China Morning Post.

Potrivit articolului inițial, Li Liang a fost internat în spital pe 12 februarie, cu simptome moderate. A fost externat după două săptămâni și a primit instrucțiuni să stea încă 14 zile în carantină.

La două zile după externare, bărbatul a început însă să se simtă rău. Pe 2 martie, el a mers la spital, unde a și murit, în cursul după-amiezii.

Certificatul de deces eliberat de medici arată că omul a murit din cauza Covid-19, boala provocată de noul coronavirus.

Ziarul din Shangahi a mai precizat că Spitalul Fangcang a emis un avertisment, miercuri, spunând că mai mulți pacienți externați au fost din nou internați după ce s-au îmbolnăvit pentru a doua oară.

Spitalul a început să deruleze teste pe toți pacienții externați, pentru a clarifica dacă aceștia sunt sau nu recuperați definitiv.

Motivele re-infectării, încă necunoscute

Problema persoanelor care devin din nou pozitive după vindecare a mai fost semnalată și a declanșat îngrijorarea experților.

Săptămâna trecută, și guvernul local din Osaka, Japonia, a dezvăluit că o femeie a primit un rezultat pozitiv în urma testelor de coronavirus efectuate după vindecare.

Există două teorii care încearcă să explice fenomenul, potrivit Reuters. Prima spune că noul virus este „bifazic” şi stă în stare latentă înainte de a reapărea. O altă teorie spune că pacienţii nu reuşesc să genereze suficienţi anticorpi pentru a lupta cu o nouă infecţie.

În China, primele cazuri de reapariție a infecţiei au fost puse pe seama problemelor apărute la testare.

Este neclar deocamdată dacă pacienții re-infectați mai pot transmite virusul. Comisia Naţională de Sănătate din China a declarat că nu este posibil.

Un studiu realizat de Journal of the American Medical Association, care a analizat patru cadre medicale infectate tratate la Wuhan a descoperit totuși că este probabil ca unii pacienţi recuperaţi să rămână transportatori chiar şi după îndeplinirea criteriilor de externare

 
 

Urmărește-ne pe Google News