Albinele au făcut o victimă în localitatea vasluiană Podu Oprei. Un pădurar și-a găsit sfârșitul în condiții groaznice, în urma unui șoc anafilactic, din cauza înțepăturilor de insecte. Nu se cunoaște, deocamdată, în ce condiții a avut loc incidentul și dacă a fost vorba despre una sau mai multe înțepături.

Cert este că pădurarul a fost găsit de către familie la cantonul silvic unde-și desfășura activitatea, fiind cerut sprijinul unui echipaj medical prin numărul de urgență 112. Între timp, pentru a câștiga timp, familia l-a luat pe vasluian și a pornit cu acesta într-o mașină spre spitalul din Huși. Pe drum, s-au întâlnit cu echipajul medical, care a început manevrele de resuscitare, în condițiile în care bărbatul se afla în stop cardio-respirator.

„Bărbatul era deja cianotic în momentul în care a fost preluat, semn că avea o cantitate mare de venin în organism. S-a reușit intubarea pacientului și s-au făcut manevrele de resuscitare specifice, însă fără rezultat, fiind declarat decesul”, a precizat, luni, pentru Libertatea, managerul Serviciului de Ambulanță Județean Vaslui, Aurora Popa.

Pe timpul manevrelor de resuscitare, echipajul medical a cerut și sprijinul unui elicopter SMURD, care a ajuns la caz și a aterizat la locul indicat pentru a-l prelua pe bărbat în cazul în care s-ar fi reușit readucerea la viață.

Păduratul mort în urma șocului anafilactic era la al doilea mandat de consilier local PSD în comuna Bunești-Averești. Poliția a deschis o anchetă în acest caz.

Citește și:

Carmen Dan și-a cerut scuze la nouă zile de la violențele din Piața Victoriei. 5 jandarmi violenți, identificați

Urmărește-ne pe Google News