Tatăl a presupus că își ține departe de internet doar copiii dependenți de rețelele sociale, numai că a oprit telecomunicațiile în Messanges și într-o comună învecinată, a relevat ancheta Agenției Naționale de Frecvență (ANFR).
Totul a început după ce un operator de telefonie mobilă a anunțat că una dintre antene ale sale nu mai funcționează între miezul nopții și ora 3.00.
Pentru a rezolva cazul, un tehnician de la ANFR s-a deplasat la fața locului cu un radiogoniometru, instalație de radiorecepție folosită pentru determinarea direcției din care sunt emise undele radio, pentru a identifica originea semnalului de interferență. A găsit rapid o locație de unde părea să vină bruiajul.
Bărbatul identificat la adresă a fost apoi audiat. El a recunoscut că folosea un dispozitiv cu mai multe benzi, care bloca atât semnalul telefoane mobile, cât și semnalul Wi-Fi.
El a explicat că a cumpărat dispozitivul pentru a-și ține copiii departe de internet noaptea și pentru a-i împiedica să frecventeze rețelele sociale de care sunt dependenți.
Doar că, în fiecare seară, când conecta sistemul de bruiaj și crede că oprea telecomunicațiile doar în casa lui, afecta aproape 1.000 de locuitori.
„Aceste dispozitive au adesea o gamă de acțiune mai largă decât sugerează vânzătorul”, a exlicat ANFR. pe site-ul său.
#lesEnquêtesANFR 🕵️♂️
— ANFR (@anfr) February 10, 2022
« Les dents, le brouilleur et au lit ! », cest la nouvelle enquête de l’@anfr sur un brouillage qui affectait les services de téléphonie et dinternet dans toutes les bandes de fréquences mobiles, mais uniquement la nuit 🌙… https://t.co/Jqpg5YKjBp pic.twitter.com/RLmOV7iMG5
ANFR arată că bruiajele sunt strict interzise în Franța. Folosirea lor se pedepsește cu închisoare de până la șase luni și cu amendă de 30.000 de euro. Procurorul din Dax a demarat urmărirea penală în acest caz.