Ofițerii de poliție au răspuns la rapoartele despre un vehicul suspect. La sosirea polițiștilor, un bărbat a sărit din mașină, a fugit pe autostrada I-295 și a aruncat un pistol într-un canal de scurgere. Suspectul a fugit, suindu-se pe locul din spate al unei motociclete.

În momentul în care oamenii legii au încercat să recupereze arma, aceasta s-a declanșat, lovindu-l pe Wayne David în piept. Ceilalți ofițeri i-au acordat primul ajutor, însă David, cu o vechime de 25 de ani în poliție, a murit la spital, unde a fost transportat de urgență.

Asistentul executiv al poliției din Washington DC, Jeffery Caroll, a declarat că David, ofițer de căutare la locul crimei, a fost „antrenat să recupereze probe și arme de foc” și a recuperat „sute de arme” în cariera sa.

Pamela A. Smith, șefa poliției din Washington DC, a transmis: „Inimile noastre sunt grele în această seară după pierderea tragică a unuia dintre ai noștri”.

„Investigatorul Wayne David, un ofițer veteran MPD, și-a pierdut viața în timp ce slujea în serviciu. Există puține cuvinte pentru a exprima durerea pe care familia ofițerului David și întregul MPD le simt acum”, a adăugat Pamela A. Smith.

Poliția îl caută pe suspectul care a aruncat pistolul și a transmis că nu există indicii că bărbatul îl cunoștea pe motociclistul pe al cărui vehicul a scăpat.

Departamentul de Poliție din Washington DC a publicat o imagine a suspectului.

FOTO: Hepta

Urmărește-ne pe Google News