Femeia, care mergea spre casă, a simţit cum un individ îi bagă mâna în buzunar şi îi ia banii. „Vroiam să traversez strada şi un bărbat s-a lipit de mine, a băgat mâna în buzunar, a luat banii şi după aceea a fugit. Am început să ţip – «Hoţul, prindeţi hoţul!», dar nimeni nu a făcut nimic, noroc cu tânărul acesta care a auzit de la distanţă şi a fugit după el”, a povestit Maria Artenie, bătrâna tâlhărită.
Când a auzit strigătele de ajutor ale femeii, plt. maj. Cristian Mihai Gheorghiu (35 de ani) şi-a lăsat treburile şi a plecat în urmărirea hoţului din buzunare. „Cumpăram fructe când am auzit o femeie care striga. Pentru că foarte departe, am urcat în maşină şi i-am ieşit în faţă. L-am imobilizat, ajutat de un alt domn, şi am sunat la Poliţie. În scurt timp, la faţa locului a ajuns o patrulă. Am rămas surprins de faptul că nimeni nu a reacţionat la strigătele de ajutor ale bătrânei”, ne-a spus pompierul.
Hoţul a sustras din buzunarul femeii suma de 500 de lei, dar, când a văzut că este urmărit de pompier, i-a aruncat şi nu au mai fost găsiţi de către victimă. „Erau singurii bani pe care îi mai aveam. De acum o să mă ajute copiii până când i-au pensia”, a mai spus femeia.
Hoţul, un bărbat în vârstă de 36 de ani, a fost reţinut de poliţişti, urmând a fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Botoşani, cu propunere de arestare preventivă.
 
 
 

Urmărește-ne pe Google News