„Înainte de a intra în apă, am fost asigurat de către colegii mei, care m-au supravegheat de pe mal. Am simţit influenţa curenţilor, care m-au deviat de la direcţia în care se afla victima, făcând intervenţia mai solicitantă”, ne-a spus Dorin Rus.
A reuşit să tragă victima de sub scară şi s-o aducă la mal, preţ de câţiva metri, de unde aceasta a fost preluată de ceilalţi colegi, care au demarat resuscitarea, finalizată cu succes după o bună perioadă de timp.

După ce a fost readus la viaţă, omul a fost transportat la spital, dar starea lui este în continuare gravă, din cauza şocului hipotermic sever pe care l-a suferit. Dacă va supravieţui însă, îi va datora viaţa pompierului care a sărit după el.

„Doar mi-am făcut datoria”

Cu toate acestea, salvatorul vorbeşte cu foarte multă modestie despre fapta lui. După ce s-a încălzit cu un ceai cald, acesta a plecat la altă intervenţie. Ne-a spus că nu şi-a făcut decât datoria, aşa cum ar fi procedat oricare dintre colegii săi.

„Am intrat eu în apă, pentru simplul motiv că am fost primul la locul accidentului. Oricare dintre colegii mei ar fi făcut la fel, pentru că nu era timp, victima fiind deja în apă de câteva minute”.

A luptat în Irak şi în Afganistan

Pompierul are deja experienţă în numeroase intervenţii, incendii, accidente rutiere, dar chiar şi de salvare a persoanelor de la înec. În plus, salvatorul are şi experienţă pe teatrele externe de război, în care a participat în două rânduri, în calitatea de subofiţer al unei unităţi militare din Dej.

Dorin Rus ne-a declarat că iniţial a îmbrăţişat cariera militară şi a fost voluntar pentru misiuni externe încă din primele contingente româneşti care s-au deplasat iniţial în Irak, apoi în Afganistan. Acolo a avut parte de experienţe extrem de dure, inclusiv pierderea unor colegi din Bistriţa.

Revenit în ţară din misiunile externe, Dorin Rus a decis să renunţe la cariera militară, pentru a fi alături de soţia sa, un medic care lucrează tot în sistemul medical de urgenţă.
 

Urmărește-ne pe Google News