Incidentul a avut loc în timpul unei adunări a membrilor comunităţii Gullah-Geechee, de pe insula Sapelo. Mai multe persoane au fost transportate la spital.


https://twitter.com/gamavisionmx/status/1847837559218422008?ref_src=twsrc%5Etfw 

Președintele Joe Biden spune că atât el, cât și soția sa, se roagă pentru răniți și pentru toți cei care sunt încă dispăruți. Evenimentul de sâmbătă „ar fi trebuit să fie o sărbătoare veselă a culturii și istoriei Gullah-Geechee, în schimb s-a transformat în tragedie și devastare”, a afirmat președintele Biden. De asemenea, acesta a spus că echipa sa „este pregătită să ofere orice fel de asistență care ar fi utilă pentru comunitate”.

Potrivit rapoartelor locale, nu este cunoscut încă motivul prăbușirii pontonului, care făcea legătura între un doc exterior, unde oamenii se îmbarcă pe feribot și un alt doc, aflat pe uscat.  Autoritățile locale spun că pontonul a fost securizat, iar incidentul se află în curs de investigare.

Brian Kemp, guvernatorul Georgiei, a spus că el și familia sa sunt îndurerați de tragedie și se roagă pentru cei care au dispărut, cei care se află încă în pericol și pentru familiile lor.

Urmărește-ne pe Google News