„S-a luat măsura reţinerii faţă de şase inculpaţi care au fost propuşi la arestare, iar propunerea se judecă la Judecătoria Galaţi. Din cercetări, reiese că au decontat servicii de îngrijiri medicale la domiciliu, pe dosare fictive, adică erau recomandări medicale care erau întocmite în fals, raportau lunar servicii medicale tot întocmite în fals, iar dosarele acestea au avut de cele mai multe ori prioritate în faţa pacienţilor reali care erau asiguraţi. Infracţiunile pentru care se fac cercetări sunt de fals, fraudă informatică în formă continuată, fals intelectual, uz de fals, iar pentru o parte dintre ei pentru influenţarea declaraţiilor”, a afirmat purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Galaţi, Claudia Marcu.
Surse din rândul anchetatorilor spun că printre cele şase persoane reţinute se află un preot din municipiul Tecuci, precum şi şeful Biroului Resurse Umane de la Spitalul Municipal Anton Cincu din Tecuci.
Polițiștii din Galaţi au făcut, joi, 67 de percheziţii şi au adus la audieri 43 de persoane, într-un dosar penal privind fraudarea sistemului asigurărilor de sănătate. Prejudiciul creat se ridică la aproximativ 1.400.000 lei.
Potrivit unui comunicat de presă trasmis vineri de IPJ Galaţi, în urma cercetărilor, a reieșit că, în perioada ianuarie 2016 – octombrie 2017, trei femei și trei bărbați cu vârste cuprinse între 34 și 65 ani ar fi fraudat bugetul C.A.S. Galați, prin decontarea nelegală a unor servicii fictive de îngrijiri medicale la domiciliu. Decontarea s-ar fi făcut pe baza unor dosare medicale întocmite în fals, cu implicarea unor funcționari din cadrul C.A.S. Galați. Aceștia, cunoscând activitățile infracționale, ar fi acceptat primirea și înregistrarea dosarelor direct de la reprezentanții unor societăți comerciale, contrar normelor metodologice care reglementează condiţiile acordării asistenței medicale in cadrul sistemului de asigurări sociale de sănătate.
Cu ocazia perchezițiilor domiciliare efectuate, polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, au descoperit și ridicat de la mai multe locații aparținând unor medici de familie, sumele de 195.582 lei, 4680 euro, 905 USD și 100 lire sterline, asupra cărora au fost instituite măsuri asigurătorii.
În aces caz se continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de fraudă informatică în formă continuată, fals în înscrisuri sub semnătură privată, fals intelectual, influențarea declarațiilor și instigare la folosirea în orice mod de informații ce nu sunt destinate publicității în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de bani sau alte foloase în mod necuvenit.
Citește și: EXCLUSIV/Filmul agresării patroanei de la grădiniță înainte de crimă! A lovit-o cu o bâtă pentru că ”l-a apuca nebunia”, apoi i-a luat medicamente
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro