Filiala PSD Bistriţa-Năsăud a transmis că „instituţiile statului competente sunt singurele care trebuie să analizeze orice suspiciune şi dacă există încălcări ale legii”, până la soluţionarea situaţiei, persoanele în cauză beneficiind de prezumţia de nevinovăţie, relatează News.ro.

„Ieri, 25 iulie 2024, ofiţerii de poliţie judiciară ai Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Bistriţa-Năsăud, cu sprijinul colegilor din cadrul Serviciilor Judeţene Anticorupţie Maramureş, Cluj, Sălaj şi Mureş, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bistriţa-Năsăud, au pus în aplicare șapte mandate de  percheziţii domiciliare, dintre care unul la sediul unei primării şi șase la persoane fizice. De asemenea, au fost puse în executare 5 mandate de aducere a unor persoane la sediul unităţii de parchet”, anunţă vineri DGA.

Constituire de grup infracţional organizat

Activităţile au vizat strângerea unor probe cu privire la comiterea infracţiunilor de constituire de grup infracţional organizat,  fals, uz de fals, fals informatic şi coruperea alegătorilor.

Conform anchetatorilor, în perioada martie-iunie 2024, funcţionari din cadrul unei primării  din judeţul Bistriţa-Năsăud au eliberat în fals mai multe adeverinţe pentru stabilirea domiciliului/reşedinţei pe raza comunei a unor persoane care în realitate nu deţineau proprietăţi în perimetrul respectiv.

Activitățile, arată polițiștii, au fost realizate „cu scopul de a vota un anumit candidat/partid la alegerile locale din data de 09.06.2024.

„În urma schimbării domiciliului şi a exercitării votului, fiecare persoană a primit suma de 700 de lei”, informează DGA.

Conform publicației Timp Online, este vorba despre primarul comunei Sânmihaiu de Câmpie, Ioan Mate, viceprimarul Dorin Nicula, secretarul primăriei, Lucian Oltenaș, și un viitor consilier local.

FOTO: Timp Online

Urmărește-ne pe Google News