Potrivit mai multor colegi de-ai săi, bărbatul a ajuns astăzi la muncă cu 30 de minute mai devreme – la 12.30. Acesta avea mai multe programări cu pacienții, dar după-amiază, iar când a intrat în holul unității a trecut de mai mulți colegi, adunați la recepție, fără să îi salute, spun sursele Libertatea.
Bărbatul a urcat la etajul 1, unde sunt cabinetele psihologilor, la parter fiind angrenați în consultații psihiatrii. Biroul său este ultimul din hol, un loc izolat, povestesc sursele Libertatea. Primele semne de întrebare au apărut atunci când nu a răspuns apelurilor de la recepție pentru a confirma că este liber să primească primul pacient programat.
Medicii nu au mai putut face nimic
În acel moment, un psihiatru care lucra la parter a urcat la etaj alături de alți angajați din zona administrativă a Centrului de Sănătate Mintală, au intrat în biroul psihologului și l-au găsit pe acesta spânzurat.
Reprezentanții SMURD au precizat pentru Libertatea că la fața locului s-a deplasat un echipaj de Terapie Intensivă Mobilă, dar că acesta nu a putut face altceva decât să constate decesul.
„Era un bărbat foarte retras, era căsătorit, avea doi copii, dar unul avea probleme de sănătate extraordinar de mari și făcea eforturi pentru a-l îngriji. Nu era o persoană vorbăreață, a venit astăzi la program mai devreme, iar când au sunat fetele să își preia pacienții nu a răspuns. Nu avea cine să audă ce se întâmplă la etaj, este aglomerație și foială la parter, unde sunt psihiatrii. Este o dramă, suntem toți șocați”, a declarat unul dintre angajații centrului pentru Libertatea.
Ce trebuie să faceți dacă vă aflați în fața unei crize suicidare
În cazul în care vă aflați în fața unui moment dificil, e bine să apelați la specialiști. Astfel, puteţi contacta Alianţa Română de Prevenţie a Suicidului între 19:00 – 7:00 la numărul de telefon 0800 801 200 (apelabil gratuit la nivel naţional din orice reţea) sau prin e-mail la sos@antisuicid.ro.
Foto: Ziarul de Iași