Serghei Kozlov (36 de ani) a fost găsit vinovat pentru „omor deosebit de grav” după uciderea iubitei sale însărcinate (18 ani). Pe lângă executarea sentinței de 19 ani de închisoare, condamnatul a fost obligat să plătească un milion de ruble (10.000 de euro) tatălui victimei sub formă de daune morale.

Potrivit anchetei, Kozlov și-a ucis iubita, Daria, în timpul unei petreceri care a avut loc în octombrie 2023. Martorii oculari l-au văzut pe Kozlov sărind pe burta fetei însărcinate și țipând că nu merită să fie mama copilului său, după care a apăsat-o pe gât cu pantofii.

Medicii legiști au descoperit 138 de răni pe cadavrul victimei. Potrivit Kommersant, rănile cauzate de atacator se întind pe mai multe pagini din dosar.

Kozlov s-a declarat nevinovat inițial, după care și-a recunoscut parțial vinovăția. El fusese condamnat anterior pentru furt, vătămare corporală gravă și tâlhărie. A ieșit din închisoare după ce a semnat un contract cu Wagner, apoi a fost grațiat pentru îndeplinirea perioadei de luptă în Ucraina. În afară de grațiere, a primit o medalie pentru „curaj” în Ucraina, relatează Kommersant, potrivit Novaia Gazeta.

Pușcăriașii ruși au șansa de a fi eliberați anticipați și grațiați dacă luptă în Ucraina. Recrutările din închisori au fost efectuate inițial de Wagner, după care au intrat sub responsabilitatea Ministerului rus al Apărării.

Urmărește-ne pe Google News