Nicidecum, atat timp cat ne mentinem in sfera unei sau unor opinii izolate. Amendamentul are putine sanse de a fi adoptat de europarlamentari, iar critica ne face, din cand in cand, bine.
Eu nu vad o problema in faptul ca exista voci impotriva Romaniei la Bruxelles. Trebuie sa ne obisnuim cu acest lucru. in fond, asta inseamna „parlament”, fie el si european – opinii divergente si dezbateri. Nu poate fi toata lumea indragosita de Adrian Nastase si ai lui. Vad, in schimb, o problema in modul in care Bucurestiul a reactionat la declaratiile lui Arie Oostlander. Haotic, nervos, impulsiv, vai!, – atat de balcanic pana la urma. in loc sa i se raspunda olandezului printr-o pozitie ferma si argumentata, bazata pe fapte si pe cifre, oficialii de la Bucuresti s-au pornit sa-l balacareasca. De parca era vorba de dialogul lui „ba pe-a ma-tii” dintre Nastase si Basescu.
Mai intAi, PSD-istii de frunte ai tarii l-au acuzat ca ar fi un crestin-democrat, ofuscat ca PNTCD n-a mai pupat Parlamentul. Ce-o avea sula cu prefectura, aspectele concrete sesizate de Oostlander cu frizura lui Ciorbea, e-un mister pe care doar PSD pare sa-l stie! Apoi, l-au acuzat pe olandez ca, fiind raportor special pentru Turcia, vrea sa lege traseul european al tarii noastre de cel al supusilor Semilunei! Alta bazaconie!
Initial, amendamentul lui Oostlander n-ar fi facut multi purici. Acum insa ar putea capata ceva sprijin tocmai din cauza reactiei deplasate a Bucurestiului.
Cum arată buletinul de vot pentru alegerile prezidențiale din 24 noiembrie!