Crima s-a petrecut în seara de 23 decembrie când, potrivit anchetatorilor ruși, un sergent-major aflat în stare de ebrietate l-a atacat pe comandantul său superior, un ofițer cu gradul de căpitan, responsabil de mobilizare, în compartimentul unui tren militar, în stația Misiaș, și l-a omorât în bătaie.

Comandantul a murit pe loc din cauza rănilor suferite.

Înainte de mobilizarea parțială, Duma de Stat a aprobat o serie de modificări la Codul Penal, care au înăsprit pedeapsa pentru infracțiunile comise „în perioada de mobilizare sau a legii marțiale, în timp de război”.

Astfel, conform articolului 334 (acțiuni violente împotriva unui superior săvârșite în perioada de mobilizare) pedeaspa maximă a crescut de la 8 la 15 ani închisoare.

În octombrie, după mobilizarea parțială decretată de Vladimir Putin, generalul în rezervă Andrei Guruliov, 54 de ani, deputat în Duma rusă, fost comandant adjunct al Districtului Militar de Sud, a declarat, la televiziunea de stat Russia 1, că recruții mobilizați au fost mereu „un pic amețiți, ca să fiu delicat”.

„Niciodată în viața mea nu am văzut oameni treji acolo. Este adevărul, așa a fost întotdeauna în țara asta… Așa a fost și întotdeauna va fi așa. Trebuie doar să menții ordinea”, a spus Andrei Guruliov, în timp ce pe realizatorul Vladimir Soloviov, celebrul propagandist al Kremlinului, îl pufnea râsul.

Urmărește pe Libertatea LIVETEXT cu cele mai noi informații despre războiul din Ucraina

Foto: captură cu caracter ilustrativ

Urmărește-ne pe Google News