„Welcome to the Spice Kitchen” (n.r. – Bine ați venit la bucătăria noastră picantă”), așa își întâmpină, oaspeții restaurantul Bonbec din capitala helvetă Berna.
Restaurantul din centrul vechi al orașului Berna este specializat în mâncăruri inspirate din bucătăria indiană. Există diverse feluri de curry în meniu.
Ele sunt motivul pentru care meniul conține o notă specială. Oaspeții care pun șervețelul de in în farfurie după ce mănâncă vor plăti o taxă suplimentară de 4 franci elvețieni (4,15 euro)!
„Avem șervețele de in pe care le spălăm singuri. Vă mulțumim că nu le-ați pus în farfurie. Percepem 4 franci pentru curățare sau înlocuire”, se arată în nota din meniu.
Maurice Bridel, coproprietarul restaurantului, a explicat că „mulți dintre oaspeți au pus șervețelul de pânză în farfuria plină cu sos. Culoarea galben auriu a condimentelor aproape că nu mai poate fi îndepărtată. Chiar și după curățarea profesională, servețele trebuie să fie aruncate. Un șervețel de pânză costă 10 franci (n.r. – circa 10,3 euro)”.