Potrivit Daily Mail, Alexandru Șovu a reușit să vândă mai multe dispozitive de păcălit ATM-urile către infractori din New York, Jamaica, Cambodgia, Vietnam, Tailanda, Ghana și Filipine. Dispozitivele înregistrau datele bancare ale cardului, după ce erau plasate în ATM-uri, dând astfel infractorilor acces la banii puși victimelor.

Despre Șovu, care a absentat la termenul de judecată în Blackfriars Crown Court, după ce a fost eliberat pe cauține, se crede că ar fi în China sau în România. Polițiștii spun că el a început deja să creeze alte dispozitive asemănătoare pe site-ul cardreaderfactory.com (site căzut momentan).

Totodată, Anca Fuioagă (37 de ani), care a lucrat cu Șovu, a fost închisă pentru 30 de luni pentru că l-a ajutat pe român să facă rost de materianele necesare pentru a creea dispozitivele de fraudă.

Cum au reușit românii să păcălească bancomatele

Șovu și Fuioagă fac parte din gașaca de români care a construit dispozitive de fraudă bancară într-o grădină din Harwich Road, Clochester, Essex.

Infractorii foloseau mașini de jucărie teleghidate pentru a păcăli securitatea aeroporturilor atunci când transportau dispozitivele.

Judecătorul Rajeev Shetty a declarat: ”El a fabricat metodele și le-a folosit pe internet. Acest lucru va ajuta infractorii să își constuiască propriile dispozitive”.

VEZI GALERIA  FOTOPOZA 1 / 1

”El, totodată, a arătat o aroganță care-ți taie răspuflarea. Operațiunea s-a desfășurat peste tot în lume, în locuri precum New York și Noua Zeelandă. Fiecare dispozitiv folosit era capabil să memoreze detaliile a 30.000 de utilizatori de carduri. Eu unul știu că nu voi mai folosi ATM-urile”, a mai declarat judecătorul.

Șovu a ajuns în Marea Britanie în 2002, după ce a reușit să termine o școală de Programare și Electronică. A început un job la o firmă de software, dar a fost concediat.

Oamenii legii mai spun că dacă nu ar fi fost tehnologia inventată de el, majoritatea faptelor auzite în acest caz nu ar fi existat.

Gruparea infracțională a fost oprită în 2016, după ce Poliția de Transport din Marea Britanică a identificat suspecții cu încercând să păcălească mai multe aparate de bilete de transport.

Un membru, Ionuț Băluță, în vârstă de 34 de ani, a fost condamnat la 6 ani și 8 luni de închisoare în Decembrie 2016, după ce și-a recunoscut faptele. Soția lui Ionuț Băluță, Paula, a achitată la începutul lunii februarie, ea negând implicarea în afacere.

Totodată, Andrei Băloui, care a ajutat la construirea dispozitivelor a primit și el 5 ani de închisoare.


LIVE TEXT | Ministrul Afacerilor Europene, Victor Negrescu, la interviurile Libertatea Live. „România nu-şi dorește o Europă cu mai multe viteze”

FOTO: ITV / DAILY MAIL

 
 

Urmărește-ne pe Google News