Poliția federală l-a prins pe bărbatul care era căutat cu două mandate de arestare, miercuri seara, 10 iulie, în cadrul controalelor la frontieră în apropiere de Kiefersfelden. Venea din România într-un autocar oprit pentru verificare.

La verificarea datelor personale ale tânărului de 33 de ani, poliția federală a descoperit că atât instanța districtuală din Augsburg, cât și tribunalul districtual din Nürnberg au emis fiecare un ordin penal împotriva lui, în 2023. Unul a implicat o amendă de 5.000 de euro pentru conducere în stare de ebrietate, celălalt o amendă de 1.350 de euro pentru furt.

Potrivit propriilor declarații, românul dorea să se întoarcă în Germania pentru a munci și a câștiga bani. Nu dispunea de resursele financiare necesare pentru plata sumelor dispuse de instanță. Ca alternativă, justiția a stabilit o pedeapsă de 100, respectiv 90 de zile de închisoare.

Astfel românul își va fi ispăși pedeapsa de 190 de zile până la jumătatea lunii ianuarie a anului viitor. Poliția federală din Rosenheim l-a transportat la instituția de corecție Bernau am Chiemsee.

Urmărește-ne pe Google News