În jurul orei 4.50, luni de dimineață, poliția de pe autostradă din Linstow a primit un apel în legătură cu un accident rutier grav în care au fost implicate o dubă și un camion. Ambele vehicule circulau pe BAB 19 în zona Nossentiner Hütte, la circa 160 de kilometri nord-vest de Berlin.

Conform concluziilor preliminare ale anchetei, șoferul unei dube, în vârstă de 20 de ani, a adormit în timp ce conducea în direcția Rostock, din cauza oboselii excesive. Românul n-a observat la timp camionul din fața sa și a avut loc o coliziune între cele două vehicule.

Șoferul care a provocat accidentul a suferit răni ușoare, în timp ce pasagerul său, în vârstă de 18 ani, tot din România, a fost grav rănit. În prezent, nu pot fi furnizate informații cu privire la prognosticul său medical. Șoferul slovac al camionului, în vârstă de 55 de ani, a scăpat nevătămat.

Banda din dreapta a fost închisă temporar pentru efectuarea cercetării accidentului și ridicarea autovehiculelor implicate. Potrivit unei prime estimări, prejudiciul material cauzat este de cel putin 30.000 de euro.

În cadrul cercetării accidentului de circulație, polițiștii au mai descoperit că șoferul român nu avea permis de conducere. În plus, ambii ocupanți ai dubei nu purtau centurile de siguranță la momentul accidentului.

Șoferul trebuie acum să răspundă pentru mai mult acuzații penale, inclusiv punerea în pericol a traficului rutier.

Urmărește-ne pe Google News